17 februari 2020

5 maart Nationale Dialoog Bouwcultuur

Lees het korte verslag op de site van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit

Presentatie advies Raad voor Cultuur en College van Rijksadviseurs op 5 maart
Tijdens de Nationale Dialoog Bouwcultuur op 5 maart maken de Raad voor Cultuur en het College van Rijksadviseurs hun advies openbaar over de Nederlandse uitwerking van de Europese Verklaring van Davos 2018. Op verzoek van de minister van OCW adviseren de raden hoe we in de Nederlandse context invulling kunnen geven aan een kwalitatief hoogwaardige Europese Baukultur, vastgelegd in deze verklaring.

Het debat over bouwcultuur – oftewel de opdracht om onze leefomgeving te verbeteren in architectonische, ecologische, kunstzinnige, sociale en duurzame zin – is actueel. De pers bericht veelvuldig, en recent nog, over de ‘verdozing’ van ons land en over de manier waarop wij Nederland inrichten. Alle investeringen die we nu doen, bepalen de context voor toekomstige generaties. Bouwen is ook een culturele daad.

Uniek programma op een avontuurlijke locatie
Doe ook mee en kom naar de Nationale Dialoog Bouwcultuur, op 5 maart op de voormalige Vliegbasis Soesterberg. Werk samen met partijen die je niet vanzelf tegenkomt: projectontwikkelaars, duurzame energieleveranciers, bouwers, architecten, kunstenaars, bestuurders, ontwerpers.

Gaan bouwers (BAM, Ellen Masselink), de duurzame energiebranche (NVDE, Olof van der Gaag), kunstenaars of ontwerpers (Kunsten ‘92, Jeroen van Erp) en projectontwikkelaars (Neprom, Désirée Uitzetter) en anderen hun nek uitsteken voor een kwalitatief hoogwaardige bouwcultuur, of doen ze dat allang?

Ook met Marleen Stikker, Floris Alkemade, Fotograaf des Vaderlands Dirk van der Burg, Marijke van Hees, Leen Verbeek en het kunstwerk Secret Operation 610. Aan de slag in Shelter 611 of de Commandobunker om aan het einde van de dag het PACT van Soesterberg te sluiten. Mis het niet!

Informatie en aanmelden
Wat: lees meer over programma en de werksessies
Wanneer: donderdag 5 maart 2020 van 10.00 (inloop 9.30) tot 17.00 uur
Waar: Vliegbasis Soesterberg: Shelter 611, Commandobunker, Secret Operation 610.
Hertenlaan 12, Entree 4, Den Dolder > Toets in Google Maps in: 3734 CG Den Dolder. ROUTE
Aanmelden: ga naar Direct Aanmelden
Website: klik
_______________________________________________________________________________
Organisatie: Kunsten ’92 en de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit
Mede mogelijk gemaakt door: de ministeries van OCW en BZK, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het College van Rijksadviseurs.

Samenwerkingspartners: BNA, BNSP, Bouwend Nederland, DutchCulture, Federatie Grote Monumentengemeenten, NEPROM, NVDE, Planbureau voor de Leefomgeving, Raad voor Cultuur, Studio Frank Havermans, Team Ruimtelijke Kwaliteit Nederland, Topteam Creatieve Industrie, VAWR en Vereniging Deltametropool.