9 februari 2023

Astrid Weij nieuwe directeur van Kunsten ‘92

Het bestuur van Kunsten ’92 is verheugd te melden dat Astrid Weij per 1 april 2023 aantreedt als directeur van Kunsten ’92. Zij volgt Marianne Versteegh op, die met pensioen gaat.

Astrid Weij (1969) werkt nu als programmamanager Mobiliteit bij het Interprovinciaal Overleg (IPO). Zij heeft Museum Studies en Bestuurskunde gestudeerd en daarna gewerkt in verschillende functies binnen de culturele sector en het openbaar bestuur. Tijdens haar loopbaan is zij onder meer werkzaam geweest bij Erfgoed Nederland, het ministerie van OCW en de Museumvereniging. Ook werkte zij voor de provincies enige tijd in Brussel. Astrid is als bestuurder betrokken bij Europa Nostra (pan-Europese federatie voor cultureel erfgoed) en bestuurder geweest bij Framer Framed (platform voor kunst en cultuur).

Jeroen Bartelse en Anne Breure, voorzitters van Kunsten ’92: “We zijn heel blij dat we een waardige opvolger van Marianne Versteegh hebben gevonden, die met ons de volgende fase van Kunsten ’92 ingaat. We bevinden ons in een turbulent tijdsgewricht; de cultuursector gaat door een periode van herstel en transitie. Kunsten ’92 heeft daarin als belangenbehartiger een grote verantwoordelijkheid. Met Astrid vindt Kunsten ’92 een inspirerende teamspeler met een groot hart voor cultuur. Haar kennis, ervaring en netwerk helpen ons verder op weg naar een bloeiend maatschappelijk en politiek klimaat voor de kunsten.”

Astrid Weij: “Ik zie enorm uit naar de verbinding en verbreding waar Kunsten ’92 voor staat. En ik verheug mij erop om dit samen te doen met makers, kunstenaars en culturele organisaties. Samen bouwen aan een sterke culturele en creatieve sector.”