Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Algemene Ledenvergadering 30 november 2022 + Openbare bijeenkomst: Crisis… What crisis?

30 november 2022 | 15:00 - 17:30

Praktische informatie
De aankomende ALV van Kunsten ’92 zal LIVE plaatsvinden
Op woensdag 30 november 2022 van 15.00 tot 17.30 uur en daarna borrel
BAK, basis voor actuele kunst
Pauwstraat 13A
3512 TG Utrecht

UPDATE: Volg de bijeenkomst ook live via YouTube

Programma
15.00 – 16.00 ALV voor leden van Kunsten ’92
15:45 – Inloop Vrienden en geïnteresseerden
16:15 – Aanvang openbaar programma
17.30 – Einde programma, start borrel
18.30 – Einde bijeenkomst

Graag nodigen wij onze Vrienden, partners, geïnteresseerden en leden uit voor de Openbare bijeenkomst na afloop van de Algemene Ledenvergadering van Kunsten ’92. We hopen jullie allen op 30 november a.s. LIVE te treffen in BAK: basis voor actuele kunst, Utrecht.

Thema: hoe te handelen in de verschillende crises? 
De culturele sector vaart in een ‘perfect storm’: energiecrisis, inflatie, nasleep corona, ontwrichte arbeidsmarkt. Hoe wapenen we ons tegen deze uitdagingen? Vanuit welk moreel kompas gaan we deze problemen te lijf? Of is dit helemaal geen crisis, maar juist een transformatie?

Onder leiding van moderator en bestuurslid van Kunsten ’92 Jörgen Tjon a Fong gaan we onderzoeken hoe om te gaan met meervoudige crises. We hebben voormalig luitenant-generaal van de Koninklijke Landmacht Mart de Kruif, bij uitstek expert in het behoud van optimale wendbaarheid en weerbaarheid in crisissituaties, bereid gevonden om met ons mee te denken en ons te inspireren. Zijn er tactieken uit de militaire wereld waar de culturele en creatieve sector van kan leren? Hoe kun je vooruit blijven denken als je nú moet handelen? Deze inzichten nemen we vervolgens mee in de daaropvolgende discussie over de urgenties waar wij op de korte en langere termijn mee worden geconfronteerd.

Ook zal er ruim aandacht zijn voor de nieuwe cultuurnotaronde en de verwachtingen ten aanzien van de herziening van het cultuurbestel. Directeur Erfgoed en Kunsten van OCW, Christianne Mattijssen, licht de recente beleidsbrieven van OCW toe. Covoorzitters Anne Breure en Jeroen Bartelse geven hun visie op actuele situatie in de sector. Er is ruimte voor vragen uit en discussie met de zaal.

Programma Openbaar gedeelte 
Na de besloten ledenvergadering (om 15.00 uur) zijn vanaf 16.00 de zaaldeuren ook geopend voor Vrienden en andere geïnteresseerden om mee te discussiëren over dit onderwerp. Na afloop nodigen we alle aanwezigen uit voor een afsluitende borrel.

Aanmelden voor het openbare onderdeel kan via dit aanmeldformulier. Leden kunnen zich aanmelden via het formulier die is verzonden via een ledenmail, en hoeven zich niet apart voor het openbare deel aan te melden. Neem via info@kunsten92.nl contact met ons op als deze mail u niet bereikt heeft.

Leden ontvangen de agenda en stukken voor de ALV twee weken van tevoren per mail (met wachtwoord).

*Wie zich nu vanaf 2023 aanmeldt voor een lidmaatschap van Kunsten ’92 kan ook al aansluiten bij het eerste, besloten, onderdeel van de ALV via kunsten92.nl/lidmaatschap

Gegevens

Datum:
30 november 2022
Tijd:
15:00 - 17:30

Locatie

Online