Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Erfgoedsymposium Verbindend Verleden

17 september | 10:00 - 17:00

Vorig jaar lukte het niet vanwege de coronacrisis; dit jaar gaan we in de herkansing! Het erfgoedsymposium Verbindend Verleden van de Erfgoed Rheden vindt plaats op vrijdag 17 september 2021 op Landgoed Middachten. Dit symposium wordt georganiseerd als onderdeel van de BNG Bank Erfgoedprijs, in 2019 door de gemeente Rheden gewonnen. De gemeente Rheden organiseert deze dag met medewerking van Kunsten ’92, Provincie Gelderland, Gelders Genootschap en Landgoed Middachten.

In 2020 vond de uitreiking aan de Gemeente Noordenveld (winnaar 2020), slechts in zeer kleine kring plaats en dus zonder het symposium.

Hoe werken gemeente en inwoners samen op het gebied van erfgoed? Hoe vormt erfgoed de verbinding met cultuur, duurzaamheid, landschap en draagt het bij aan de sociale verbinding tussen mensen? Luister ’s ochtends naar de lezing van Hans Goedkoop en neem ’s middags deel aan uiteenlopende excursies naar landgoederen of de voormalige SS-sporthal of aan diverse workshops.

Nadere informatie over programma en aanmelden volgt, houd ook de social media accounts van Erfgoed Rheden in de gaten voor updates: Twitter, Instagram en Facebook.

Save the date Erfgoedsymposium 2021

Gegevens

Datum:
17 september
Tijd:
10:00 - 17:00

Locatie

Landgoed Middachten
Landgoed Middachten
De Steeg, 6994 BJ Nederland
+ Google Maps