Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Erfgoedsymposium Verbindend Verleden

17 september 2021 | 10:00 - 17:00

Vorig jaar lukte het niet vanwege de coronacrisis; dit jaar gaan we in de herkansing! Het erfgoedsymposium Verbindend Verleden van de Erfgoed Rheden vindt plaats op vrijdag 17 september 2021 op Landgoed Middachten. Dit symposium wordt georganiseerd als onderdeel van de BNG Bank Erfgoedprijs, in 2019 door de gemeente Rheden gewonnen. De gemeente Rheden organiseert deze dag met medewerking van Kunsten ’92, Provincie Gelderland, Gelders Genootschap en Landgoed Middachten.

In 2020 vond de uitreiking aan de Gemeente Noordenveld (winnaar 2020), slechts in zeer kleine kring plaats en dus zonder het symposium.

Programma

Luister tijdens het ochtendprogramma onder leiding van Marlies Claassen naar een bijdrage van Hans Goedkoop. Juryvoorzitter Ina Adema reflecteert in dit tussenjaar op 10 jaar BNG Bank Erfgoedprijs. Over de verbindende kracht van erfgoed wordt gesproken met Franz graaf zu Ortenburg, gedeputeerde Peter Drenth en locoburgemeester Marc Budel. In de middag staan er een aantal kleinschalige deelsessies op diverse mooie plekken zoals Biljoen, Rhederoord en Avegoor over een aantal actuele thema’s die ons bezighouden. We sluiten af met een Afternoon Tea. Het symposium wordt uiteraard georganiseerd met inachtneming van alle coronamaatregelen waardoor er beperkte beschikbaarheid is. Inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding.

Klik hier voor meer informatie over het programma en om u aan te melden.

Volg hier de livestream.

Gegevens

Datum:
17 september 2021
Tijd:
10:00 - 17:00

Locatie

Landgoed Middachten
Landgoed Middachten
De Steeg, 6994 BJ Nederland
+ Google Maps