Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Collectieve Creatieve Cultuurdebat

15 november 2023 | 17:00 - 18:30

Gratis

Creativiteit, kunst, erfgoed en cultuur zijn als fundament onmisbaar in onze samenleving. Cultuur is een grondrecht van en voor iedereen. Toch blijven er nog veel kansen onbenut, zo blijkt uit een recent rapport in opdracht van de Tweede Kamer. In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen is de vraag: hoe kijken politieke partijen naar de toekomst van creativiteit en cultuur?

Op woensdagmiddag 15 november om 17.00 uur gaan (kandidaat) Tweede Kamerleden met elkaar in debat over kunst, cultuur, erfgoed en de creatieve industrie. Aan de hand van diverse stellingen spreken zij over het onbenutte potentieel van de sector. Zij wisselen van gedachten over hoe zij de bestaanszekerheid van werkenden in de sector willen verbeteren. Daarnaast schetsen zij hun visie op de rol van de culturele en creatieve sector in onze maatschappij.

Terugblik met demissionair staatssecretaris Uslu

Voorafgaand aan het Collectieve Creatieve Cultuurdebat organiseert Kunsten ‘92 om 16. 00 uur een gesprek met Gunay Uslu, demissionair staatssecretaris van Cultuur & Media. Tijdens dit gesprek staan enkele thema’s en speerpunten uit haar beleid in de afgelopen periode centraal. Wil jij óók dit gesprek bijwonen? Geef dit aan tijdens je aanmelding.

Gegevens

Datum:
15 november 2023
Tijd:
17:00 - 18:30
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.decreatievecoalitie.nl/het-collectieve-creatieve-cultuurdebat

Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
Utrecht, 3511 WC
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie