Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunsten ’92 bij ESNS 2022

20 januari 2022 | 13:00 - 14:00

Noorderkracht: weerbaarder door samenwerking in stad en regio 

De coronacrisis duurt langer dan wie dan ook voor mogelijk had gehouden. Opnieuw wordt duidelijk waar de pijnpunten zitten, en wat er verloren dreigt te gaan. Tegelijkertijd heeft de culturele en creatieve sector de samenleving zoveel te bieden, juist bij uitdagende en urgente transitieopgaven die direct voor ons en om ons heen liggen: op gebied van klimaat, welzijn, en het tegengaan van ongelijkheid. 

Om dit goed te kunnen doen, moet de sector ook haar eigen weerbaarheid hervinden. In het Noorden van Nederland wordt steeds intensiever samengewerkt en zijn er inspirerende initiatieven om samen en op een nieuwe manier uit de crisis te komen. We focussen in dit debat op deze initiatieven uit het Noorden en buigen ons over de volgende vragen. Welke verantwoordelijkheid moet de sector zelf pakken, en wat mogen we van de (lokale) overheden verwachten? En hoe kunnen we hier in samenwerken? 

Vooruitblikkend op de aankomende GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2022 gaan we tijdens dit panel over deze vragen in gesprek, onder leiding van Bertien Minco. Lokale politici zoals Berndt Benjamins (wethouder cultuur gemeente Groningen), Hein Kuiken (wethouder cultuur gemeente Leeuwarden), Mirjam Wulfse (gedeputeerde provincie Groningen) maar ook makers en culturele organisaties uit het noorden komen aan het woord: Harmen van der Hoek (NNT/Guy and Roni), Karlijn Benthem (Jonge Harten), Paul Giesen (Popfabryk). Met reacties van onder meer Mirjam Terpstra (NAPK) en landelijke politici zoals Jorien Wuite (cultuurwoordvoerder D66). 

Dit panelgesprek is georganiseerd door Kunsten ’92 in samenwerking met de VNPF en de Federatie Creatieve Industrie. Het wordt live vanuit Oosterpoort uitgezonden, maar zal vanwege de huidige maatregelen alleen online te volgen zijn. Tickets zijn via de website van ESNS beschikbaar.

 

 

 

Gegevens

Datum:
20 januari 2022
Tijd:
13:00 - 14:00