Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Paradisodebat 2021: Hoe worden we nog beter?

29 augustus | 16:00 - 18:00

Kom op zondag 29 augustus 2021 naar het jaarlijkse Paradisodebat. Bij de start van het culturele seizoen, op de laatste dag van de Uitmarkt, organiseren Kunsten ’92, Paradiso, ACI (directieoverleg Amsterdamse culturele instellingen) en de Akademie van Kunsten dit jaarlijkse podium waar kunstenaars, politici en publiek uit het hele land met elkaar in gesprek gaan over urgente thema’s, zoals de noodzakelijke verbindingen tussen kunst, cultuur en samenleving.
Na anderhalf jaar grotendeels op slot te zijn geweest gaat alles steeds verder open. De samenleving, de cultuursector – er kan steeds meer, het gaat weer wat beter. Maar er is nog veel te doen. Zowel binnen onze grenzen als daarbuiten.
De pandemie heeft de pijnpunten in de sector en de samenleving blootgelegd, de verschillen uitvergroot en de uitdagingen van deze tijd nog voelbaarder gemaakt. De positie van zelfstandigen en makers in onze sector is precair, de nood voor verandering naar een inclusievere samenleving is alleen maar groter en de klimaatcrisis wordt alsmaar alarmerender. Ondertussen duurt het nog wel even voordat de culturele en creatieve sector volledig is hersteld van deze harde klap.
Hoe zorgen we dat wij als sector sterker uit deze crisis komen en wat nemen we mee uit de afgelopen anderhalf jaar? Welke kansen, uitdagingen en opdrachten liggen er voor de toekomst? En hoe pakt de culturele en creatieve sector de essentiële rol die zij heeft om als samenleving de crisissen van deze tijd aan te gaan?
Lees hier meer over het programma, of meld je gelijk aan.

Gegevens

Datum:
29 augustus
Tijd:
16:00 - 18:00
Site:
https://www.kunsten92.nl/paradisodebat-2021-hoe-worden-we-nog-beter/

Locatie

Paradiso, Amsterdam
Weteringschans 6-8
Amsterdam, Noord Holland 1017 SG
+ Google Maps
Telefoon:
020 - 626 45 21
Site:
https://www.paradiso.nl/