22 augustus 2011

Paradisodebat 2011 – Stad versus staat: tegenhangen of meebuigen?

Op zondagmiddag 28 augustus a.s. organiseren Paradiso, ACI en Kunsten ’92 ter afsluiting van de Uitmarkt voor de 9e keer het Paradisodebat. Onderwerp van dit debat is altijd een actueel cultuurpolitiek thema. Dit jaar betreft dat uiteraard de gevolgen van het cultuurbeleid van dit kabinet. Het thema is:

STAD VERSUS STAAT: TEGENHANGEN OF MEEBUIGEN?

De missie van dit kabinet is: meer markt en minder subsidie voor cultuur. Bezuinigingen, BTW-verhoging en andere maatregelen hebben grote gevolgen voor zowel de commerciële als de gesubsidieerde cultuursector. Wat betekent dat voor stad en regio? Ondersteunen die de keuzes die het rijk maakt? Buigen ze mee of bieden ze tegenwicht? En kunnen de doelstellingen van brede toegankelijkheid, spreiding en kwaliteit wel gehandhaafd worden?

PROGRAMMA onder leiding van Ruben Maes

Keynote speech door Aleid Wolfsen, burgemeester van Utrecht. Welke keuzes maakt een grote stad als Utrecht in tijden van bezuiniging en welke rol moet het Rijk spelen?

Update door Bastiaan Vinkenburg, Bureau Berenschot. Ontwikkeling omvang cultuurbudget 2009 – 2013.

Presentatie door Gerard Marlet, Atlas voor Gemeenten. Maatschappelijke en economische schade van de cultuurbezuinigingen

Debat Tegenhangen of meebuigen, stad versus staat, stad versus regio, met in het panel: cultuurwethouders Antoinette Laan(Rotterdam), Michiel van Wessem (Arnhem) en Mary-Ann Schreurs (Eindhoven). Overige deelnemers aan het debat: Tweede Kamerleden: Bart de Liefde (VVD), Jetta Klijnsma (PvdA), Mariko Peters (GL), Boris van der Ham (D66) en Jasper van Dijk (SP) en cultuurwethouders Frits Lintmeijer (Utrecht), Marijke van Hees (Enschede) en Ton Schroor (Groningen).

Slot door Wim van de Donk, Commissaris van de Koningin in Brabant. Reflectie op de middag. Hoe gaan de verantwoordelijkheden van Rijk, Stad en Regio er straks uit zien?.
PARADISO
Zondag 28 augustus 2011, 16.00 tot 18.00 uur (zaal open 15.30)
Weteringschans 6-8
1017 SG AMSTERDAM
T 020 626 87 90

Wij nodigen u van harte uit om bij het Paradisodebat aanwezig te zijn. Meldt u zich aan via info@kunsten92.nl.Kom op tijd, het debat wordt altijd zeer goed bezocht.