17 februari 2017

Symposium en Uitreiking BNG Bank Erfgoedprijs 2017 24 maart

Jaarlijks wordt aan de gemeente met het beste erfgoedbeleid de BNG Bank Erfgoedprijs uitgereikt. De BNG Bank Erfgoedprijs stimuleert gemeenten om materieel en immaterieel erfgoed breed op te nemen in beleid en praktijk en bestaat uit een bedrag van €25.000, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor BNG Cultuurfonds.

Uitreiking
Op vrijdag 24 maart 2017 wordt tijdens een feestelijke uitreiking bekend gemaakt wie de BNG Bank Erfgoedprijs 2017 wint: Breda, Den Haag, Hoorn, Oldenzaal of Zutphen. De uitreiking wordt dit jaar georganiseerd in Reuver, gemeente Beesel (Limburg), winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2016.

Symposium
Voorafgaand aan de prijsuitreiking kunt u deelnemen aan het symposium
‘Erfgoed als samenspel. De kracht van verbindend leiderschap voor communities en erfgoed’
Wat zijn succesformules om gemeenschappen te versterken via erfgoed? Hoe komt het bijvoorbeeld dat de complete bevolking van Beesel actief betrokken is bij de monumenten, het Draaksteken en de keramiektraditie van het dorp? Wat is de rol van immaterieel erfgoed in een superdiverse context zoals de West-Kruiskade in Rotterdam? Met voorbeelden uit kleine en grote gemeenten, uit de Randstad én Limburg, zoeken we uit hoe verbindend leiderschap hierbij een rol speelt en wat dit oplevert.

Excursies
Onderdeel van het symposium zijn een unieke bioscoopervaring en excursies. Tijdens deze excursies maakt u kennis met de community-aanpak van de gastgemeente en komen het gebouwde erfgoed en de levende tradities van de dorpen Beesel en Reuver aan bod. Het symposium wordt georganiseerd door Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) en Kunsten ’92.
Klik voor het volledige PROGRAMMA

Info & Aanmelden
Datum            Vrijdag 24 maart 2017
Tijd                 11.00 tot 17.00 uur
Locatie            Luxor bioscoop, Rijksweg 18, Reuver (gemeente Beesel)
AANMELDEN Voor 17 maart 2017 via deze link: AANMELDEN

Vervoer: de Luxor bioscoop bevindt zich op loopafstand van NS-station Reuver. Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein Greswarenstraat dat eveneens op loopafstand (250 meter) van de Luxor bioscoop ligt.