27 november 2012

Uitreiking BNG Erfgoedprijs 2012 afgelast door sneeuw

Op donderdag 6 december is besloten de Uitreiking van de BNG Erfgoedprijs, die vandaag zou plaatsvinden, af te gelasten in verband met zeer slechte weersvoorspellingen. Betrokkenen en genodigden zijn hierover persoonlijk geïnformeerd.

Wel wordt vanmiddag de winnaar bekend gemaakt: Juryvoorzitter Arno Brok belt in de tweede helft van de middag (rond de oorspronkelijke tijd van bekendmaking) alle vijf genomineerde gemeenten op om hen de uitslag mede te delen. Direct daarna wordt het persbericht met de winnaar verspreid: is het de Beemster, Hellevoetsluis, Rheden, Schiedam of Winterswijk?

Op 10 januari aanstaande zal na afloop van de VNG bestuursvergadering mevrouw Jorritsma alsnog de oorkonde en cheque aan de winnaar uitreiken en ontvangen de andere genomineerden een aandenken.
Juryvoorzitter Brok zal allen feliciteren en even toespreken. Dit gebeurt om 15.15 in Den Haag in het kantoor van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Jaarlijks wordt aan de gemeente met het beste beleid op het gebied van cultureel erfgoed een nationale prijs toegekend: de BNG Erfgoedprijs. Hoofdsponsor Cultuurfonds BNG stelt het prijzenbedrag van € 25.000 ter beschikking. De BNG Erfgoedprijs wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt en is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92. In 2010 won de gemeente Dordrecht (ZH).

De jury bestaat uit: Arno Brok, voorzitter (burgemeester gemeente Dordrecht), Liesbeth van der Pol (architect, voormalig Rijksbouwmeester), Karel Loeff (Directeur Erfgoedvereniging Heemschut), Andries Ponsteen (directeur Erfgoedhuis Zuid-Holland en voorzitter OPEN), Paul Spies (directeur Amsterdam Museum), Jan van de Voorde (plaatsvervangend directeur Rijksdienst cultureel Erfgoed).

Voorafgaand aan de uitreiking neemt Westerveld de gasten mee op diverse excursies, naar de Maatschappij van Weldadigheid, de hunebedden of de Dwingeloo Radio Telescoop.

Plaats: Landgoed Overcinge
Linthorst Homanlaan 1 7971 RK Havelte 0521-343483
www.overcinge.nl

Vrijdag 7 december 2012, 15.00 tot 17.00 uur