28 januari 2021

De belofte | We dromen de zalen vol

DE BELOFTE

Vandaag, 28 januari 2021, dromen we de zalen vol. ‘De Belofte van de lege zaal’ is een hoopvolle column, geschreven door Jan Beuving. De tekst groeide uit tot een poëtisch statement en werd verwerkt in een videokunstwerk.

Wel 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen delen vanaf vandaag ‘De belofte van de lege zaal’ met iedereen die theater een warm hart toedraagt. Het doel is om een positieve en hoopvolle boodschap over Nederland te verspreiden.
Uiteraard droomt Kunsten ’92 ook mee! Bekijk de video >

VIDEOKUNSTWERK

Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) spraken deze op tekst gezette hoop uit.
Verder werd er samen gewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op 4 vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman. Kijk ook op de site Droom Mee >

DROOM MEE

Foto: Melle Meivogel