2 februari 2021

Lockdown verlengd tot 2 maart 2021

Persconferentie corona kabinet 2 februari 2021

De huidige lockdown wordt voortgezet. Wel gaan basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Daarnaast mogen consumenten vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij de winkel. Lees de volledige tekst n.a.v. de persconferentie >

Bericht Rijksoverheid

Routekaart

De routekaart met coronamaatregelen heeft een update gehad. Het kabinet wil met de routekaart helder maken welke maatregelen nodig zijn als besmettingen en druk op de zorg toenemen, en ziekenhuisopnames toenemen, en aan welke maatregelen we kunnen denken als versoepelingen in zicht komen. De inhoud van de routekaart zal regelmatig moeten worden aangepast aan de meest recente kennis over het virus en het effect van maatregelen.

Musea: bij de herziening van de routekaart hebben de musea een plek als doorstroomlocaties gekregen (dus niet als culturele instelling). In principe mogen doorstroomlocaties heropenen op het niveau ernstig. Dat wil zeggen bij minder dan 20 IC opnames landelijk per dag gedurende twee weken én minder dan 80 ziekenhuisopnames inclusief IC landelijk per dag gedurende twee weken.

Culturele instellingen (dat gaat om (1) een- of meerdaagse evenementen en (2) instellingen zoals bioscopen, theaters, concertzalen, podia, bowlinghallen, casino’s, arcadehallen en speelhallen): bij de bezoekersaantallen per niveau (resp. 30, 50 en 100 personen) is een voetnoot (5) geplaatst ‘dat momenteel nader wordt onderzocht of -en onder welke voorwaarden- een geschikte alternatieve norm kan gelden’.

De routekaart met coronamaatregelen