6 december 2016

Bijeenkomst ‘Naar waarde gewogen’ 15 december 2016

Verslag en presentatie

Lees het verslag door Ineke van Hamersveld Verslag bijeenkomst Naar waarde gewogen
Bekijk de presentatie van Kim Putters presentatie-kim-putters-scp-bij-naar-waarde-gewogen-15-dec-2016


Boek ‘Naar waarde gewogen’ bestellen

U kunt het boek “Naar waarde gewogen, een nieuw model voor het beoordelen van kwaliteit bij het toekennen van cultuursubsidies” bestellen bij de Boekmanstichting: klik hier.


Bijeenkomst

Wie gaat er over het kwaliteitsoordeel in de cultuur? Hoe geef je de waarde van cultuur daarin de centrale plaats? En wat betekent dat voor de inrichting van de subsidiesystematiek en het stelsel als geheel?

Daarover gaat het nieuwe boek van Claartje Bunnik (auteur van ‘Niet Tellen maar Wegen’) “Naar waarde gewogen, een nieuw model voor het beoordelen van kwaliteit bij het toekennen van cultuursubsidies”. Dit boek kwam tot stand in samenwerking met Kunsten ‘92, de Boekmanstichting en VNG.

Op donderdag 15 december 2016 vindt om 15.45 uur de presentatie van “Naar waarde gewogen” plaats in de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Het boek bevat een nieuw model, het Culturele Waardemodel, als handvat voor het beoordelen van kwaliteit, voor overheden en culturele instellingen.

Ter gelegenheid van de publicatie houdt Kim Putters, directeur van het SCP, een inleidend verhaal, waarin hij het onderwerp in breder maatschappelijk perspectief plaatst. Claartje Bunnik gaat kort in op de inhoud van het boek. Vervolgens is er onder leiding van Thomas van Dalen een gesprek met o.a. Jeroen Bartelse (Raad voor Cultuur), Annabelle Birnie (Drents Museum), Anne Visser (Gemeente Hilversum. Onder voorbehoud) en Ellen Walraven (Theater Rotterdam).

Voorafgaand aan deze bijeenkomst vindt de Algemene Ledenvergadering plaats voor leden van Kunsten ’92.
Deze ALV duurt van 14.00 tot 15.15 uur | Inloop om 13.30 uur.


Locatie en aanmelden

Donderdag 15 december 2016
15.45 tot 17.15 uur | Inloop om 15.15 uur (ALV is van 14.00 tot 15.15 uur)
Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten
Prinsessegracht 4  2514 AN DEN HAAG

U kunt zich hier AANMELDEN voor ALV en/of bijeenkomst