9 mei 2023

Europadag *23 | Pop the Vote: Culture on the Ballot

Vandaag vieren we Europadag, een dag om stil te staan bij onze gezamenlijke waarden en de noodzaak voor vrede en eenheid, die de grondslag vormen van de Europese Unie. Een dag om in gesprek te gaan over de toekomst van de Unie, en wat het betekent om Europees te zijn.

In dat kader organiseert de European Cultural Foundation – partner binnen het Europaplatform van Kunsten ’92 – vandaag het Europe Day Festival, een dag vol activiteiten die in heel Europa plaatsvinden. Een online festival maakt hier ook deel van uit, met vanaf 11.00 ’s ochtends live streams van verschillende bijeenkomsten en evenementen.

Pop the Vote: Culture on the Ballot
Om 13.00 uur vindt de lancering van het nieuwe project van Culture Action Europe, ‘Pop the Vote’ plaats. Dit project brengt jonge makers uit 13 EU landen samen om als Changemakers binnen hun eigen gemeenschappen zoveel mogelijk mensen te mobiliseren en te inspireren om deel te nemen aan de Europese verkiezingen in 2024. ‘Pop the Vote’ wordt onder andere gefinancierd door het Europese Parlement.

Van 13.00 – 14.00 gaat Maya Weisinger (Culture Action Europe) tijdens een livestream in gesprek met Noelia Martín-Montalvo (Maastricht of Arts) om het project nader toe te lichten, en het belang van de rol van jonge makers in de toekomst van Europa te benadrukken.

Kunsten ’92 is aangesloten als supporting member van ‘Pop the Vote’. In september wordt de open call voor Changemakers gelanceerd. Lees hier alvast meer over het project, en houdt onze nieuwsbrief tegen die tijd in de gaten voor nadere informatie!