11 mei 2023

STEM NU! Publieksprijs BNG Bank Erfgoedprijs 2023

Welke genomineerde gemeente verdient volgens jou de Publieksprijs voor Beste Erfgoedgemeente 2023? Is dat Arnhem, Nieuwegein, Roosendaal of Weert?

Klik op de button om meer te lezen over de genomineerde gemeenten en om te stemmen op de gemeente die volgens jou de Publieksprijs moet winnen! Lees hier meer over de genomineerde gemeenten en breng vóór maandag 5 juni je stem uit!

De BNG Bank Erfgoedprijs 
De BNG Bank Erfgoedprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met het beste erfgoedbeleid. Met deze prijs ter waarde van €25.000 willen we goede voorbeelden delen van gemeenten die goed met hun erfgoed omgaan. Zo kunnen we andere gemeenten inspireren. De prijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 en hoofdsponsor is BNG Cultuurfonds

In 2023 is het thema van de prijs Groen erfgoed: Hoe wordt groen erfgoed binnen gemeenten gewaarborgd en bewaard, en hoe geeft het vorm aan de toekomst van onze gemeenten? De genomineerde gemeenten zijn Arnhem, Nieuwegein, Roosendaal en Weert. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Erfgoedsymposium op 8 juni 2023 in de gemeente Eindhoven.

De Publieksprijs 
Ook het publiek kan stemmen op de genomineerde gemeente die volgens hen het beste omgaat met zijn groen erfgoed. Aan deze prijs is geen geldprijs verbonden, maar hij kan desalniettemin van grote waarde zijn, zoals eerdere winnaars van de publieksprijs kunnen beamen.

Stemmen
Klik op de button om meer te lezen over de genomineerde gemeenten en om te stemmen op de gemeente die volgens jou de Publieksprijs moet winnen! Arnhem, Nieuwegein, Roosendaal of Weert?

STEM NU VOOR DE PUBLIEKSPRIJS