3 mei 2023

Uitnodiging Erfgoedsymposium & Uitreiking BNG Bank Erfgoedprijs 2023

De aanmelding voor het Erfgoedsymposium en de uitreiking van de BNG Bank Erfgoedprijs 2023 is geopend! Kom op donderdag 8 juni van 10.00 tot 17.00 uur (9.30 uur inloop) naar de DOMUSDELA in Eindhoven, de gemeente die de BNG Bank Erfgoedprijs in 2022 won.

Bekijk hier het programma en meld je via de onderstaande knop aan om je van een plek te verzekeren!

BNG Bank Erfgoedprijs 2023

Met deze prijs ter waarde van € 25.000 wil het Erfgoedplatform van Kunsten ‘92 goede voorbeelden delen van de gemeentelijke erfgoedpraktijk. Zo kunnen we andere gemeenten inspireren en bijdragen aan goede erfgoedzorg. BNG Cultuurfonds is hoofdsponsor.

Het thema voor 2023 is Groen erfgoed*. De vier genomineerde gemeenten zijn ArnhemNieuwegeinRoosendaal en Weert. De winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2023 en ook de winnaar van de Publieksprijs wordt bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking na afloop van de excursies.

*De centrale vraag van het thema is: hoe wordt groen erfgoed – getuige de steeds veranderende relatie tussen mens en natuur – binnen gemeenten gewaarborgd en bewaard, en hoe geeft het vorm aan de toekomst van onze gemeenten? Bij groen erfgoed denken we onder andere aan historische groen-aanleggen zoals tuinen, parken, woonwijken, verdedigingswerken, begraafplaatsen, buitenplaatsen en landgoederen. Ook cultuurlandschappen met door de mens beïnvloed groen zoals (hakhout-)bossen, houtwallen vallen onder de noemer Groen erfgoed.