18 mei 2020

Brief Europaplatform aan kabinet

In een brief aan minister Blok, minister van Engelshoven, minister Hoekstra en minister Kaag heeft het Europaplatform aandacht gevraagd voor de dringende situatie van de culturele en creatieve sector op Europees niveau, die door de gevolgen van de Covid-19 crisis is ontstaan. In de brief wordt toegelicht wat de huidige en toekomstige problemen zijn, met de mogelijke acties en kansen, waar het Europaplatform op steun van de bewindslieden hoopt te rekenen.

Het Europaplatform vraagt de ministers om deze brief op 19 mei 2020 in de EU Raadsvergadering met de ministers van Cultuur mee te nemen en ook in de respectievelijk andere EU Raadscommissies.

Deze ongekende tijden vragen om onconventionele creatieve oplossingen, waarbij flexibiliteit, samenwerking en coördinatie voorop zouden moeten staan. We kunnen dit niet alleen, maar hebben elkaar daar hard voor nodig in Nederland en in Europa.

Lees hier de brief:

Brief Min OCW Covid-19 van Europaplatform 18-05-2020
__________________________________________________________________
Het Europaplatform is een initiatief van Kunsten ’92, European Cultural Foundation, Culture Action Europe en Europa Nostra en bestaat mede uit Nederlandse cultuur-, creatieve en erfgoedinstellingen die actief zijn in Europa. Het platform heeft als doel belangenbehartiging vanuit deze sectoren kracht bij te zetten en daarmee te streven naar een sterke Europese cultuuragenda die bijdraagt aan een democratisch, innovatief en divers Europa.

European Cultural Foundation
Culture Action Europe
Europa Nostra
Kunsten ‘92

Boekmanstichting
DutchCulture
LKCA
Eurosonic Noorderslag
If I can’t dance, I don’t want to be part of your revolution
Paradiso
Re-Imagine Europe
Rietveld Academie
Theater Rotterdam
VandeJong Creative Agency
Waag – Technology & Society