6 november 2014

Brief Europees cultuurbeleid voor OJCS-raad

De European Cultural Foundation (ECF), Kunsten ’92, European Alternatives en Buma Stemra/Cultuur vragen in een brief aan de cultuurwoordvoerders in de Tweede Kamer aandacht voor een aantal prioriteiten in het Europese cultuurbeleid.

 

De cultuurwoordvoerders in de Tweede Kamer ontvangen deze brief, omdat zij op donderdag 20 november bijeenkomen en zij dan onder meer de vergadering op 25 november van de Europese OJCS-raad (Onderwijs-, Jeugd-, Cultuur-, en Sport) voorbereiden. Klik op de agenda voor het overleg in de Tweede Kamer op 20 november a.s.

 

De Europese raad voor Onderwijszaken, Jeugd, Cultuur en Sport OJCS bestaat uit de ministers (of staatssecretarissen) van onderwijs, jeugdbeleid en/of cultuur van de lidstaten van de Europese Unie. Op de agenda van deze OJCS-raad op 25 november staan onder andere het EU Werkplan Cultuur 2015 – 2018 en Cultuur in relatie tot de evaluatie van de EU2020 strategie. Lees meer over de agenda voor de vergadering in Brussel van de OJCS-raad op 25 november a.s.: kamerbrief-met-geannoteerde-agenda-ojcs-raad-november-en-december-2014

 

In de brief vragen de European Cultural Foundation (ECF), Kunsten ’92, European Alternatives en Buma Stemra/Cultuur steun aan de cultuurwoordvoerders om cultuur en creatieve doeleinden op te nemen in de EU 2020-strategie.

Daarnaast zijn 4 prioriteiten geformuleerd:
Talentontwikkeling,
Betere koppeling van onderzoek
Intellectueel eigendom en
Participatory governance

Download hier:
brief ECF OJCS Raad 20 november 2014