31 oktober 2014

BERGEN OP ZOOM WINT BNG BANK ERFGOEDPRIJS 2014!

BERGEN OP ZOOM WINNAAR BNG BANK ERFGOEDPRIJS 2014

De Deltacommissaris, de heer W. Kuijken, heeft de BNG BANK ERFGOEDPRIJS 2014 vanmiddag uitgereikt in de Broederkerk te Kampen. Wethouder Arjan van der Weegen van de gemeente Bergen op Zoom ontving onder grote belangstelling een oorkonde en een cheque ter waarde van € 25.000, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor BNG Cultuurfonds. De gemeente Kampen, winnaar van 2013, was gastheer van deze feestelijke bijeenkomst en had een dagvullend symposium over erfgoed en water, ‘Te Kampen  met erfgoed en water’, aan de uitreiking gekoppeld.

Juryvoorzitter James van Lidth de Jeude:
Bergen op Zoom vonden we, met haar straatbeeld, pleinenplan, stadstuinen en herbestemmingen een stad die haar verouderend uiterlijk tot in de puntjes blijft verzorgen. Het is een gemeente die op veel erfgoedborden tegelijk schaakt en die breed, bestendig en bewust bezig is met haar erfgoed.

De gemeente Bergen op Zoom was samen met Coevorden, Midden Delfland en Rheden in de race voor de prijs: deze vier gemeenten waren genomineerd. De gemeente Rheden, die ook reeds in 2012 was genomineerd, ontving de Tweede Prijs, omdat Rheden het erfgoedbeleid groots aanpakt en haar inwoners er intensief bij betrekt.

 

De BNG Bank Erfgoedprijs
De BNG Bank Erfgoedprijs is bedoeld om gemeenten te stimuleren om effectief erfgoedbeleid te voeren en elkaar op dit gebied te inspireren. De BNG Bank Erfgoedprijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt en is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92, een samenwerkingsverband van een twintigtal erfgoedorganisaties. BNG Cultuurfonds is hoofdsponsor.

 

De jury
Juryvoorzitter James van Lidth de Jeude (oud-burgemeester van Deventer en voorzitter bestuur BNG Cultuurfonds), Liesbeth van der Pol (DOK architecten en voormalig Rijksbouwmeester), Karel Loeff (directeur Erfgoedvereniging Heemschut), Andries Ponsteen (directeur Erfgoedhuis Zuid-Holland), Paul Spies (directeur Amsterdam Museum) en Jan van de Voorde (plaatsvervangend directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed).

Lees het juryrapport: BNG Bank Erfgoedprijs Juryrapport 2014 & download hier het Boekje BNG Bank Erfgoedprijs 2014.

Foto Richard Tennekes: Gemeente Bergen op Zoom winnaar BNG Bank Erfgoedprijs 2014. wethouder + Deltacommissaris Wim KuijkenFoto Richard Tennekes: Winnaar Bergen op Zoom - BNG Bank Erfgoedprijs 2014Foto Richard Tennekes: BNG Bank Erfgoedprijs 2014, gemeenten Bergen op Zoom, Coevorden, Midden-Delfland en RhedenFoto Richard Tennekes: Tweede Plaats gemeente Rheden - BNG Bank Erfgoedprijs 2014. Juryvoorzitter James van Lidth de Jeude en wethouder Nicole Olland

1 reactie

  1. I don’t even understand how I finished up here, but I thought this put up was great. I don’t recognize who you might be however certainly you’re going to a well-known blogger should you are not already Cheers!

Reacties zijn gesloten.