Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dordrechts Museum | Rondetafelgesprek Fair Practice Code

16 mei | 15:00 - 18:00

Hoe kun je als kunstenaar leven van je werk? De tentoonstelling Kunst voor de Kost in het Dordrechts Museum laat zien dat ook voor de 19de-eeuwse kunstenaar de schoorsteen moest roken. Wat is de situatie nu?

Onder leiding van publicist, columnist en journalist Hasna El Maroudi gaan tijdens dit rondetafelgesprek – georganiseerd door het Dordrechts Museum in samenwerking met Kunsten ’92 – makers, experts, museumprofessionals en vertegenwoordigers uit de kunstsector en politiek met het publiek in gesprek. Verschillende thema’s komen aan bod: de kunstenaar als ondernemer, het maken van commercieel werk om je hoofd boven water te houden, de rol van de politiek, musea & culturele instellingen, de invloed van de handel en de rol van de Fair Practice Code. Worden kunstenaars en makers eerlijk betaald en wat zijn de uitdagingen voor de komende jaren?

Aan het gesprek zullen deelnemen: Hanna Marije Booij, Adjunct-directeur en Hoofd Strategie en Beleid Museumvereniging; Yvonne Grootenboer, Oprichter Fair Practice Code; Femke Hameetman, Artistiek Directeur Dordrechts Museum; Ralf Kokke, Beeldend kunstenaar en galeriehouder; Gabi Ngcobo, Directeur Kunstintituut Melly; Aruna Vermeulen, medeoprichter en directeur HipHopHuis; Jeannette van Walderveen, Strategisch beleidsadviseur Gemeente Dordrecht en Astrid Weij, Directeur Kunsten ’92.

Programma
Tot 15:00 uur is er de mogelijkheid om het museum te bezoeken
15:00- 16:30 Rondetafelgesprek
16:30-18:00 Borrel in Art & Dining

Prijs: €9,95 (leden van Kunsten ’92 ontvangen een code voor gratis kaarten, houdt hiervoor de ledenmail in de gaten)

Gegevens

Datum:
16 mei
Tijd:
15:00 - 18:00
Site:
https://www.dordrechtsmuseum.nl/nu-te-zien-en-te-doen/rondetafelgesprek/