Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Europe’s Finest Hours: Cultural Deal for Europe werksessie

5 juni | 15:30 - 16:30

Op de vooravond van de Europese Parlementsverkiezingen vindt in Pakhuis de Zwijger het festival Europe’s Finest Hours plaats. Met organisaties vanuit heel Europa organiseren ze samen met EUNIC NL een dag over Europa vanuit het perspectief van kunst en cultuur.

Als onderdeel van deze dag organiseert het Europaplatform van Kunsten ’92 in samenwerking met European Culture Foundation en Culture Action Europe de werksessie: Cultural Deal for Europe.

Er wordt in ‘Brussel’ van alles besloten waar de culturele en creatieve sector in Nederland direct mee te maken heeft, denk aan arbeidsomstandigheden en de Green Deal. Met de Cultural Deal for Europe (CDEU) campagne dragen initiatiefnemers Culture Action Europe, Europa Nostra en de European Cultural Foundation beleidsvoorstellen aan die onze sector op Europees niveau verstevigen, én bijdragen aan een breder gedragen Europese gevoel. Zonder oog voor cultuur staat de toekomst van Europa op het spel, alleen komt cultuurbeleid nauwelijks aan bod in discussies over de toekomst van ons continent. Tijd om daar verandering in te brengen!

Tijdens deze werksessie diepen we CDEU eisen uit voor de Nederlandse context. De uitkomsten worden gepresenteerd aan belangrijke stakeholders, zoals de MEPs die de volgende dag het Europese Parlement in worden gestemd. Waar moeten de Nederlandse beleidsmakers op Europees niveau op inzetten om de culturele en creatieve sector in Nederland te versterken?

Lees hier meer over de bijeenkomst op 5 juni, en meld je hier aan voor onze werksessie.

Gegevens

Datum:
5 juni
Tijd:
15:30 - 16:30
Site:
https://dezwijger.nl/programma/europes-finest-hours

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam, 1019 HC Nederland