Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Werkconferentie Kunst x Wetenschap x Samenleving

11 juni | 09:30 - 17:00

We leven in een tijd vol complexe en urgente maatschappelijke uitdagingen. Dat vraagt om creativiteit, inlevingsvermogen, nieuwe inzichten en perspectieven. Al deze kwaliteiten komen samen in transdisciplinaire samenwerkingen tussen kunstenaars, wetenschappers en maatschappelijke vertegenwoordigers. Samen leveren zij de ervaring, denk- en maakkracht die nodig is voor de toekomst van Nederland.

Hoe dit vorm dient te krijgen naast de al bestaande maar versnipperde initiatieven, staat centraal op de werkconferentie Kunst x Wetenschap x Samenleving (KxWxS) op 11 juni 2024. De conferentie stelt zich ten doel de kennis van de verschillende disciplines bij elkaar te brengen om te komen tot een ambitieus nieuw programma dat deze samenwerkingen mogelijk maakt.

Dit is een besloten bijeenkomst op persoonlijke uitnodiging

 

Over Kunst x Wetenschap x Samenleving (KxWxS)
KxWxS is een initiatief van Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, De Jonge Akademie, Akademie van Kunsten, Regieorgaan SIA, Kunsten’92 en Waag Futurelab. In november 2022 schreven De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten gezamenlijk een briefadviesaan Minister Dijkgraaf, met het voorstel om een fonds voor kunst en wetenschap op te richten. In augustus 2023 presenteerden Waag Futurelab, Akademie van Kunsten, Kunsten’92 en Federatie Creatieve Industrie het position paper ‘Zet creativiteit in voor de toekomst van Nederland‘. Samen ontwikkelden zij het initiatief KxWxS.

Gegevens

Datum:
11 juni
Tijd:
09:30 - 17:00

Locatie

Akademie van Kunsten te Amsterdam
Kloveniersburgwal 29
Amsterdam, Noord-Holland 1011 JV
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie