28 augustus 2023

Kijk terug: Paradisodebat 2023

Lees en kijk terug:

KOERS KIEZEN

Wat betekent de val van het kabinet voor de toekomst van het cultuurbeleid? Welke gevolgen en kansen zien we? Terwijl de culturele en creatieve sector reikhalzend uitkijkt naar serieuze vernieuwingen in het beleid, verschuiven de politieke panelen. Welke koers kiezen we?

We zien ernaar uit om met moderator en tevens bestuurslid van Kunsten ’92 Jörgen Tjon A Fong op zondag 27 augustus in gesprek te gaan met politici – landelijk, regionaal en lokaal – en met mensen binnen en buiten het culturele veld over de toekomst van het cultuurbeleid en de actuele politieke situatie. Kompas bij deze gesprekken zijn de drijvende waarden onder ons cultuurbestel, zoals solidariteit, toegankelijkheid, duurzaamheid en vertrouwen.

De line-up: Hans Biesheuvel (ONL voor Ondernemers), Jolanda Spoel (Bijlmer Parktheater en lid van de Akademie van Kunsten), Peter Drenth (gedeputeerde cultuur Gelderland | CDA), Soraya Groznik (The Movement Roermond), Hein Kuiken (wethouder gemeente Leeuwarden | PvdA), Lucien Kembel (LKCA), Martijn van der Steen (Nederlandse School voor Openbaar Bestuur en bijzonder hoogleraar Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam), Robert Vroegindeweij (Muziekschool Zeeland), Jorien Wuite (woordvoerder cultuur Tweede Kamer| D66), Jan Jaap Knol (Boekmanstichting) en covoorzitters van Kunsten ’92, Anne Breure en Jeroen Bartelse. Met inspiratie van de Droominee.

Zondag 27 augustus 2023 van 13.00 tot 15.00 uur
Zaal open om 12.30 uur | Kom op tijd, het Paradisodebat is druk bezocht!
Paradiso, Weteringschans 6-8, 1017 SG Amsterdam

Het Paradisodebat wordt voor de 20ste keer georganiseerd door Kunsten ’92, ACI (Amsterdamse Culturele Instellingen), Paradiso en de Akademie van Kunsten. Een jaarlijks podium, vlak na de zomervakantie, waar kunstenaars, politici en publiek uit het hele land met elkaar in gesprek gaan over urgente thema’s en de noodzakelijke verbindingen tussen kunst, cultuur en samenleving. Het debat valt op de laatste dag van DE OPENING.

  • FOTO: Jelmer de Haas