13 juni 2022

Kom naar het Tweede Kamerdebat cultuur, woensdag 15 juni a.s.

Op woensdag 15 juni 2022 om 10.00 uur, vindt in de Tweede Kamer het commissiedebat cultuur plaats over de Hoofdlijnenbrief cultuur 2022: Herstel, vernieuwing en groei van staatssecretaris Gunay Uslu. Wij roepen iedereen die dat interessant vindt op om dit Kamerdebat bij te wonen. Na lange tijd is publiek bij Kamerdebatten weer toegestaan. Zichtbaarheid en betrokkenheid vanuit de culturele en creatieve sector bij Kamerdebatten toont betrokkenheid bij de politiek en kan extra inspiratie voor het debat leveren aan de cultuurwoordvoerders. 

Op 7 juni jl. heeft de Taskforce culturele en creatieve sector gereageerd op de Hoofdlijnenbrief. In de reactie van de taskforce is veel aandacht voor het verstevigen van de arbeidsmarkt, regelingen voor makers, terugkeer van publiek en het (opnieuw) bereiken van jongeren. Naast het uitspreken van erkentelijkheid voor de getoonde verantwoordelijkheid en investeringen, dringt de taskforce in haar reactie aan op snelle implementatie en nauwe samenspraak met de sector bij de uitwerking. Lees HIER de reactie van de taskforce.

Let op: de Tweede Kamer is tijdelijk verhuisd en er zijn nieuwe regels voor bezoek.

Het bezoekadres van de Tweede Kamer is Prinses Irenepad 1, Den Haag.

> Bezoekers moeten zich vooraf aanmelden via bezoekers.tweedekamer.nl om de Kamer te bezoeken of ter plekke via een aanmeldzuil. Bezoekers vanaf 14 jaar moeten een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen en zij hebben weer toegang tot de Statenpassage, de publieke tribune van de plenaire zaal, de publieke tribunes in de commissiezalen en tot het Statenlokaal, waar zij een kopje koffie kunnen drinken.