12 januari 2022

Kunsten ’92 bij ESNS 2022

We trappen het jaar af met een panel bij ESNS 2022: Noorderkracht: Weerbaarder door samenwerking in stad en regio. Vooruitblikkend op de Gemeenteraadsverkiezingen in maart gaan we op donderdag 20 januari 2022 van 13.00 – 14.00 uur in gesprek en leggen we de focus op het noorden van Nederland. Hier wordt steeds intensiever samengewerkt en zijn inspirerende initiatieven ontstaan om samen op een nieuwe manier uit de crisis te komen. Hoe ziet die  samenwerking tussen de culturele en creatieve sector en lokale overheden eruit? Welke verantwoordelijkheid moet de sector zelf pakken, en wat mogen we van de (lokale) overheden verwachten? En hoe kunnen we hierin samenwerken?

Onder leiding van Bertien Minco gaan we in gesprek met lokale politici, zoals Berndt Benjamins (wethouder cultuur gemeente Groningen), Hein Kuiken (wethouder cultuur gemeente Leeuwarden), Mirjam Wulfse (gedeputeerde cultuur provincie Groningen) en met makers en culturele organisaties uit het noorden: Harmen van der Hoek (NNT/Guy and Roni), Karlijn Benthem (Jonge Harten)  en Paul Giesen (Popfabryk). Reacties van onder meer Mirjam Terpstra (NAPK) en landelijke politici zoals Jorien Wuite (cultuurwoordvoerder D66). 

Dit panelgesprek wordt georganiseerd door Kunsten ’92 in samenwerking met de VNPF en de Federatie Creatieve Industrie. Het wordt live vanuit de Oosterpoort in Groningen uitgezonden, maar zal vanwege de huidige maatregelen alleen online te volgen zijn. Tickets zijn via de website van ESNS beschikbaar.

Lees hier meer over het gesprek, en bekijk in onze nieuwsbrief welke panels we nog meer aanraden voor onze volgers met interesse in cultuurbeleid.

Foto: Grote Markt tijdens ESNS 2021, Niels Knelis