16 juli 2013

Paradisodebat 11e editie

Op 1 september vindt het Paradisodebat 2013 plaats, de jaarlijkse opening van het cultuurpolitieke seizoen, traditioneel ter afsluiting van de Uitmarkt.Het thema luidt:

Transitie

Kunst en cultuur voor een veranderende samenleving

De snel veranderende samenleving plaatst ons voor nieuwe vraagstukken en maakt gebruik van nieuwe structuren en communicatiekanalen. Hoe is de maatschappij veranderd? Hoe willen we de toekomstige samenleving vormgeven en welke rol hebben kunst en cultuur daarin? Wat is de opdracht  aan landelijke en locale politici?

Met een blik van buiten gaan we onder leiding van Ruben Maes in gesprek met Bas Haring  (volksfilosoof), Jeroen Everaert (The Mothership) en Heleen Crielaard (Hoofd merk en markt, Communicatie Rabobank Nederland, over de Rabo Kunstcollectie).

Minister Jet Bussemaker trapt af en gaat dieper in op haar visie.

Traditiegetrouw roeren zich in het debat:
> de cultuurwoordvoerders in de Tweede Kamer, dit jaar zijn dat Mona Keijzer (CDA), Vera Bergkamp (D66), Tamara Venrooy – van Ark (VVD), Jasper van Dijk (SP) en Jacques Monasch (PvdA).
> de cultuurwethouders uit de diverse regio’s, dit jaar zijn dat Mary-Ann Schreurs (Eindhoven), Antoinette Laan (Rottterdam), Marijke van Hees (Enschede) en Carolien Gehrels (Amsterdam).

Kunsten ’92, Paradiso en ACI (directieoverleg  A’damse culturele instellingen)
Zondag 1 september 2013  van 16.00 -18.00 uur (zaal open 15.30 uur)
Paradiso Weteringschans 6-8   1017 SG  Amsterdam

U kunt zich aanmelden via info@kunsten92.nl 

Kom op tijd, het is een drukbezocht debat.