27 augustus 2013

Website Blijf jij zzp’er? gelanceerd

Creatieven lanceren online rekentool  en enquête: Blijf jij zzp’er?

Kunsten ’92, FNV KIEM en Platform Beeldende Kunst hebben de website www.blijfjijzzper.nl gelanceerd. Met de website vragen de initiatiefnemers de aandacht van het publiek en de politiek voor de dreigende problemen. Eén op de tien zzp’ers werkt in de creatieve sector. Ook zij krijgen straks te maken met de drastische belastingplannen van het kabinet. Met een simpele rekentool kunnen ze nu al online uitrekenen wat hun netto-inkomen wordt als zelfstandigenaftrek en startersaftrek worden afgeschaft.

Het kabinet zegt dat het inzet op de creatieve industrie als topsector en op cultureel ondernemerschap, maar haalt de randvoorwaarden daarvoor onderuit. Door de bezuinigingen kan een zzp’er 25 à 30 procent van het inkomen kwijtraken. FNV KIEM, Kunsten ’92 en Platform Beeldende Kunst maken zich grote zorgen over de toekomst van het creatieve ondernemerschap als deze bezuinigingen doorgaan.

Met www.blijfjijzzper.nl worden de concrete gevolgen van de bezuinigingen zichtbaar gemaakt. Zzp’ers kunnen zelf hun inkomensdaling berekenen. Ze worden ook dringend uitgenodigd mee te doen aan een mini-enquête en een online petitie. De resultaten worden aangeboden aan de Tweede Kamer. Staatssecretaris Weekers maakt over drie weken op Prinsjesdag bekend hoe hij 500 miljoen euro wil weghalen bij de aftrek voor zelfstandigen.

Hoe doet u mee:

1. Ga naar de website www.blijfjijzzper.nl en vul de enquête in. Bovenaan deze homepagina van Kunsten ’92 vindt u een Knop die direct toegang geeft tot deze website.

2. Zet de banner op uw eigen website:


zzpbanner_450

 

 

3. Bestel flyers om uit te delen: een mail te sturen aan het secretariaat van FNV KIEM: secretariaat-cbb@FNV-KIEM.NL met in de mail het aantal flyers op en een afleveradres, dan worden ze per post toegestuurd.