10 augustus 2017

Paradisodebat 2017

DE STOEL VAN DE TOEKOMST

Welke waarden willen wij aan toekomstige generaties overdragen?

“Als we vergaderen over belangrijke zaken, als we belangrijke besluiten nemen, wij samen, maar ook in onze eigen bedrijven, zetten we er altijd een lege stoel bij. Dat is de stoel voor de mensen die er nog niet zijn, voor de toekomstige generaties. De stoel van de toekomst.”  Jan Terlouw, uit zijn sprookje voor jong en oud “Het hebzuchtgas”

Bij het komende Paradisodebat op zondag 27 augustus staat die lege stoel er. De stoel van de volgende generaties. Waar vinden de huidige en de toekomstige generaties elkaar? Hoe leggen we verbinding tussen culturen en wat betekent het collectief nog voor ons?

Drie sprekers reflecteren elk voor zich vanuit een ander perspectief op de waarden die ons kunnen binden, maar die ons in de praktijk vaak scheiden. Na zijn/haar betoog gaat elke spreker direct in gesprek met twee van de zes Tweede Kamerleden. Welke idealen spreken hen ’t meest aan? En wat betekent dat in de politieke praktijk? Tevens een goede gelegenheid om kennis te maken met nieuwe cultuurwoordvoerders. In het debat dat volgt, kijken we ook naar de actualiteit en komen enkele wethouders aan bod.

Met: Anoek Nuyens (theatermaker), Abdelkarim El-Fassi (producent en regisseur) en Gijs Scholten van Aschat (aankomend voorzitter van de Akademie van Kunsten, acteur). En cultuur-woordvoerders in de Tweede Kamer: Corinne Ellemeet (GroenLinks), Michel Rog (CDA), Peter Kwint (SP), Dilan Yesilgöz (VVD), Vera Bergkamp (D66) en Kirsten van den Hul (PvdA). Onder leiding van Lex Bohlmeijer (o.a. Radio 4).

Datum: Zondag 27 augustus 2017
Tijd: 16.00 – 18.00 uur (zaal open 15.30 uur)
Locatie: Paradiso, Weteringschans 6-8 1017 SG  Amsterdam

U kunt zich hier AANMELDEN

Zie hieronder de volledige live registratie. Het verslag staat elders op onze homepage.