7 juli 2022

Paradisodebat 2022: Terug naar de Toekomst

Als iets ongewis is in deze tijd, dan is het wel de toekomst. Een volgende coronagolf, een energiecrisis, inflatie en een oorlog op het continent. En we zijn met zijn allen nog niet hersteld van twee jaar leven met corona. De culturele sector was in die tijd meer dicht dan open. Het gemis aan inspiratie en verbinding van kunst en cultuur maakte de waarde ervan voor iedereen voelbaar.

Maar hoe nu verder? Het herstel komt langzaam op gang en tegelijkertijd weten we dat we niet terug kunnen naar het oude. Wat is nodig voor een bloeiend kunst- en cultuurklimaat in het hart van de samenleving? Welke grote uitdagingen liggen er? En welke wenkende perspectieven zien we? Het is zaak om nú met elkaar de juiste stappen te zetten. Vertrouwen vormt hierin de basis.

Onder leiding van moderator Hasna El Maroudi stellen tijdens het Paradisodebat op zondag 28 augustus om 13.00 uur een waaier aan prominente vertegenwoordigers uit het culturele en creatieve veld prikkelende vragen aan de aanwezige politici.

Vragen worden gesteld door o.a.: Hicham Khalidi (Jan van Eyck Academie), Sanne Wallis de Vries (cabaretiere), Meta Knol (kunsthistorica), Tessa Cramer (futurist), Anna Noyons (social designer), Tobias Kokkelmans (Nederlands Theater Festival), John Agesilas (Foundation / Summer Dance Forever) en Farid Benmbarek (Straight Shooter / Top Notch). Ook Touria Meliani (wethouder Kunst en Cultuur Amsterdam) neemt deel aan het gesprek. Met muzikale interventie door jazz zangeres Kristina Kovaleva en pianist Harmen Fraanje. Met een inspirerende bijdrage van Babs Gons (spoken-word artiest en schrijver).

Politici die worden bevraagd zijn onder meer de Tweede Kamerleden Salima Belhaj (D66), Pim van Strien (VVD), Mohammed Mohandis (PvdA), Marieke Koekkoek (Volt), Christine Teunissen (Partij voor de Dieren), Peter Kwint (SP) etc.

Tijdens dit Paradisodebat zullen de nieuwe voorzitters van Kunsten ’92, Anne Breure en Jeroen Bartelse, zich presenteren en nemen wij na zes jaar afscheid van voorzitter Jan Zoet.

Datum, tijd en plaats
LET OP: ANDERE TIJD DAN ANDERS! Het Paradisodebat is dit jaar van 13.00 – 15.00 uur. Het debat zal live plaatsvinden met een mogelijkheid om het online te volgen. Daarna zal de livestream online worden gepubliceerd.

Zondag 28 augustus 2022 van 13.00 tot 15.00 uur
Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam


Het Paradisodebat 2022 is volgeboekt, aanmelden voor de wachtlijst is niet meer mogelijk.