15 augustus 2016

Paradisodebat 2016

Foto: Jack Aarts

Het thema van de 14e editie van het Paradisodebat, op zondagmiddag 28 augustus 2016, luidt:

DE KUNST VAN DEMOCRATIE

 

Het Paradisodebat is het jaarlijkse podium waar kunstenaars, politici en publiek met elkaar in gesprek gaan over urgente thema’s, zoals de noodzakelijke verbindingen tussen kunst, cultuur en samenleving.

Dit jaar zal de Amerikaanse sociologe Saskia Sassen spreken. In haar laatste publicatie ‘Uitstoting’ vraagt zij zich af of de democratie nog de kracht heeft om mensen te beschermen in plaats van ze te verdrijven. We hebben haar gevraagd om tegen deze achtergrond de impact van de heersende sociale, economische en morele trends voor de kunsten te belichten.

Aangezien de hele wereld het werkterrein van Saskia Sassen is, zal de Rotterdamse filosoof Henk Oosterling specifiek vanuit de Nederlandse praktijk op de bijdrage van Saskia Sassen reflecteren

Aansluitend: debat onder leiding van Ruben Maes met de sprekers, aanwezigen en politici – uit Eerste en Tweede Kamer en vanuit gemeenten – over de vraag: Wat betekenen de door Sassen en Oosterling geschetste ontwikkelingen voor de kunsten en het actuele beleid? Ter afsluiting interviewt Ruben Maes minister Jet Bussemaker.


Datum: Zondag 28 augustus 2016

Tijd: 16.00 – 18.00 uur (zaal open 15.30 uur)
Locatie: Paradiso, Weteringschans 6-8 1017 SG  Amsterdam

 

MELD U AAN VIA DEZE LINK

 

Het Paradisodebat vindt ieder jaar plaats op de laatste dag van de Uitmarkt en vormt de opening van het cultuurpolitieke seizoen. Organisatie: Kunsten ’92, ACI (Amsterdamse Culturele Instellingen), Paradiso en de Akademie van Kunsten.