3 oktober 2013

Uitreiking BNG Bank Erfgoedprijs 2013

UITNODIGING

VOOR DE FEESTELIJKE UITREIKING VAN DE  BNG BANK ERFGOEDPRIJS 2013

Door de heer J. Franssen, Commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland
Op donderdag 31 oktober a.s. om 13.45 uur in de Grote Kerk te Schiedam

Jaarlijks wordt aan de gemeente met het beste beleid op het gebied van cultureel erfgoed de BNG Bank Erfgoedprijs uitgereikt. Hoofdsponsor BNG Cultuurfonds stelt het prijzenbedrag van € 25.000 ter beschikking. In 2010 won de gemeente Dordrecht, in 2011 de Gemeente Westerveld en de winnaar van 2012, Schiedam, is dit jaar onze gastheer. Voorafgaand aan de uitreiking kunt u om 12.45 uur deelnemen aan een excursie langs een aantal inspirerende projecten in Schiedam. Informatie: zie onderaan.

Maar liefst 20 gemeenten hebben een inzending verzorgd. Op 5 juli jl. heeft de jury, bestaande uit voorzitter Arno Brok, Liesbeth van der Pol, Paul Spies, Andries Ponsteen, Karel Loeff en Jan van de Voorde, bekendgemaakt welke 5 gemeenten zijn genomineerd: ’s-Hertogenbosch, Kampen, Leiden, Noordoostpolder en Winterswijk.

Tijdens de bijeenkomst op 31 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt en ontvangt deze de BNG Bank Erfgoedprijs 2013. U bent daarbij van harte welkom!

Donderdag 31 oktober 2013, 13.45 tot 15.30 uur met aansluitend borrel
Excursie: start om 12.45 uur, vertrek vanaf Hoogstraat 85. Zie onderaan voor details.
Grote- of Sint Janskerk in Schiedam  Lange Kerkstraat 37, 3111 NN Schiedam
ABC Parkeergarage is vlakbij: Kreupelstraat 27, 3111 NL Schiedam

U kunt zich aanmelden via info@kunsten92.nl (graag deelname excursie vermelden)

Wij hopen u op 31 oktober a.s. te mogen begroeten!

 

De BNG Bank Erfgoedprijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92:
BOEI Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel Erfgoed | Bond Heemschut | BRAIN Branchevereniging Archiefinstellingen Nederland | Nationaal Restauratiefonds | VIE Nederlands Centrum voor Volkscultuur  en Immaterieel Erfgoed | NMV Nederlandse Museumvereniging | NvBA Netwerk voor Bedrijfsmatig Archiveren | OPEN Overleg Provinciale Erfgoedinstellingen Nederland | VOB Vereniging Openbare Bibliotheken | VOIA Vereniging Ondernemers in Archeologie | Mondriaan Fonds | Landschapsbeheer Nederland | KNOB Koninklijke Nederlandse Oudheidkundige Bond | Federatie Ruimtelijke Kwaliteit

 

EXCURSIE SCHIEDAM
VOORAFGAAND AAN UITREIKING BNG BANK ERFGOEDPRIJS 2013
31 OKTOBER 2013 START OM 12.45 UUR VERTREK VANAF HOOGSTRAAT 85

De gemeente Schiedam (winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2012) gooide hoge ogen met het project Werk aan de Winkel, een project om leegstand en verloedering in de historische winkelstraat tegen te gaan. Het project ligt in het Museumkwartier, benoemd als een van de drie sleutelprojecten in de recent vastgestelde visie op onze historische binnenstad met de titel Stad aan de Schie.

Tijdens een korte excursie nemen de deelnemers kennis van de specifieke problematiek waarmee Schiedams oudste winkelstraat te maken heeft en enkele bijzondere op stapel staande en in uitvoering zijnde projecten in het Museumkwartier, zoals de aanpak van de entree van het Stedelijk Museum Schiedam, de herinrichting van de kades langs de Lange Haven, de herbestemming van de Havenkerk en natuurlijk het project Werk aan de Winkel. De excursie duurt een uur.

Aanmelden via: info@kunsten92.nl : via dit mailadres geeft u zich op voor de Uitreiking. Geeft u daarbij aan of u wel of niet deelneemt aan de excursie.