2 mei 2022

2 juni Erfgoedsymposium ‘De vrijwilliger in het erfgoed’ & Uitreiking BNG Bank Erfgoedprijs 2022

VOLG HIER DE livestream OP 2 JUNI VANAF 15.30 uur.

In 2020 won de Gemeente Noordenveld de BNG Bank Erfgoedprijs, waarmee de actieve en brede betrokkenheid van vrijwilligers bij het lokale erfgoed werd beloond. Iedereen draagt zijn steentje bij in Noordenveld. De gemeente Noordenveld is dit jaar de organisator van het erfgoedsymposium en de uitreiking van editie 2022 van de BNG  Bank Erfgoedprijs, op donderdag 2 juni a.s. Het thema voor het symposium luidt: ‘De vrijwilliger in het erfgoed’.

Programma Symposium
Op onze website en via onderstaande knop lees je meer over het programma. Zo geeft Michaela Hanssen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een keynote, “Het verdrag van Faro en vrijwilligers”,  en kunnen deelnemers na de lunch traditiegetrouw op excursie. Dit jaar dus door het Werelderfgoed van Veenhuizen, waaronder de Koepelkerk en het Esmeer.  

Uitreiking BNG Bank Erfgoedprijs 2022 met lezing Suzanna Jansen
Het symposium sluit af met de feestelijke uitreiking van de BNG Bank Erfgoedprijs 2022 en de Publieksprijs 2022. Genomineerde gemeenten: Almere, Breda, Eindhoven en Regio Oost Achterhoek. Deze worden bekendgemaakt door juryvoorzitter en commissaris van de Koning van Noord-Brabant Ina Adema, en zal ook via een livestream vanaf 15.30 uur te volgen zijn. 

Het thema voor 2022 is Erfgoed & Kunst. De uitreiking wordt dan ook in dat kader opgeluisterd door een lezing van Suzanna Jansen, schrijfster van o.a. Het pauperparadijs. Aan de hand van haar boek, de theatervoorstelling en de theatrale luistertocht die op basis van de Veenhuizer geschiedenis zijn gemaakt, vertelt ze hoe erfgoed een inspiratiebron kan zijn voor kunst, en andersom, hoe kunst erfgoed zichtbaar kan maken om het zo door te geven aan volgende generaties.

Lees HIER meer over het programma en over hoe je aan te melden!