2 mei 2022

STEM NU! Publieksprijs BNG Bank Erfgoedprijs 2022

Welke genomineerde gemeente moet volgens jou de Publieksprijs voor Beste Erfgoedgemeente 2022 winnen? Is dat Almere, Breda, Eindhoven of Regio Oost Achterhoek? (zie ook het persbericht van 11 november 2021).

De BNG Bank Erfgoedprijs 
De BNG Bank Erfgoedprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met het beste erfgoedbeleid. Met deze prijs ter waarde van €25.000 willen we goede voorbeelden delen van gemeenten die goed met hun erfgoed omgaan. Zo kunnen we andere gemeenten inspireren. De prijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 en hoofdsponsor is BNG Cultuurfonds

In 2022 is het thema van de prijs Erfgoed & Kunst: Hoe kunnen kunst en erfgoed elkaar inspireren? Hoe versterken de twee domeinen elkaar? De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Erfgoedsymposium op 2 juni 2022 in de gemeente Noordenveld, dat vanaf 15.30 uur ook via een Livestream op de YouTube pagina van Kunsten ’92 te volgen zal zijn. 

De Publieksprijs 
Ook het publiek kan stemmen op de genomineerde gemeente die volgens hen het beste omgaat met zijn erfgoed. Of in dit jaar: die de beste verbinding legt tussen erfgoed en kunst. Aan deze prijs is geen geldprijs verbonden, maar kan desalniettemin van grote waarde zijn, zoals eerdere winnaars van de publieksprijs kunnen beamen.

Stemmen
De stembus was open van 2 mei en tot 31 mei 2022.