3 mei 2021

Campagne ‘Erfgoed is van ons allemaal’ gestart

#ErfgoedIsVanOnsAllemaal

Onder dat motto lanceerde het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 op 3 mei 2021 een campagne die laat zien hoe belangrijk erfgoed voor mensen is. Juist in coronatijd, waarin een vakantiereis of bioscoopbezoek er niet in zit, heeft iedereen de eigen omgeving opnieuw ontdekt. En daarmee ook het erfgoed, dat die omgeving kleurrijk, divers en waardevol maakt.

Erfgoed zijn de zaken die wij met zijn allen belangrijk vinden om door te geven aan onze kinderen. Mooie steden en dorpjes, bijzondere landschappen of verhalen en tradities lijken gewoon, maar dat is het niet: ze zijn buiten-gewoon. En daarom moeten we het koesteren en erin investeren!

8 Filmpjes 

Het platform stuurde geschiedenisvlogger Jochem Boodt door het hele land op pad. In acht korte filmpjes zien we hoe mensen van Eext tot Weesp en Tilburg het erfgoed in hun eigen omgeving nog meer zijn gaan waarderen. Iedere week lanceren we twee nieuwe video’s. Bekijk ze alle acht hier onder of via ons YouTube kanaal, en verspreid ze via de social media kanalen van de leden van het Erfgoedplatform, zoals Twitter, Instagram en Facebook.

Boodschap aan de Informateur 

Het Erfgoedplatform heeft aan de informateur en de politiek overgebracht wat er in het regeerakkoord moet staan om ons erfgoed te behouden en het een proactieve rol te laten spelen bij de ontwikkeling van een sterk veranderende, kwalitatief hoogwaardige leefomgeving.
We sluiten daarbij aan op en verwijzen naar de input voor het regeerakkoord van de FIM (Federatie Instandhouding Monumenten) en van IPO (Interprovinciaal Overleg). Ook IPO heeft filmpjes gemaakt om de boodschap te ondersteunen.

Lees HIER de uitgebreide inhoudelijke inbreng voor het regeerakkoord.