10 januari 2016

Eurosonic|Noorderslag panel op 16 januari 2016

LEES HIER HET VERSLAG:

Verslag Debat Kunsten 92 Eurosonic Noorderslag 16 jan 2016


De toekomst van het cultuurbeleid

Onze wereld globaliseert, digitaliseert en migreert. Wie wij zijn en hoe we onze toekomst op duurzame wijze vorm willen geven, díe vragen zullen in de komende jaren veelvuldig aan de orde worden gesteld. Vast staat dat kunst en cultuur in alle mogelijke verschijningsvormen een cruciale rol zullen spelen in de vormgeving van onze samenleving. Als verbeelder, aanjager, inspirator en spiegel van wie wij zijn. Nederland staat bovendien in de top 5 van de meest innovatieve kennislanden en die positie willen we graag vasthouden. Wat betekent dit voor het cultuurbeleid van de toekomst? Hoe moeten de belangen van de sector in deze veranderde context worden behartigd?

Over deze vraag discussiëren we met de politiek, culturele instellingen, leden van Kunsten ’92 en andere belanghebbenden onder leiding van Thomas van Dalen. In het panel zitten: Paul de Rook (wethouder cultuur Groningen), Henriette Post (Fonds Podiumkunsten), Arie Wink (Noord Nederlands Toneel), Lennart van der Meulen (VPRO, interim voorzitter van Kunsten ’92), Patty Wageman (Museum de Buitenplaats) en de aanwezigen. Lees hier meer over programma en organisatoren.

Om deze bijeenkomst zonder ES|NS-ticket te kunnen bijwonen, dient u zich aan te melden via info@kunsten92.nl vóór donderdag 14 januari. Aangemelde personen kunnen zich melden bij de centrale balie in de Oosterpoort en mogen dan doorlopen.

16 januari 2016 van 14.45 tot 16.00 uur in de Oosterpoort in Groningen
Zaal: B12 – PANEL ROOM