20 december 2021

Kunsten ’92 verwelkomt 3 nieuwe bestuursleden!

Tijdens de ALV van Kunsten ’92 op 17 november jl. hebben de leden van Kunsten ’92 drie nieuwe bestuursleden benoemd. We zijn vereerd dat Rosa Asbreuk (De Theatertroep; Platform Aanvang), Farid Benmbarek (Top Notch Records) en Jörgen Tjon A Fong (De Kleine Komedie) nu deel uitmaken van het  Algemeen Bestuur van Kunsten ’92. We heten Rosa, Farid en Jörgen zeer hartelijk welkom en zien uit naar een mooie samenwerking.

Lees hieronder meer over de drie nieuwe bestuursleden.

Farid Benmbarek is directeur van Straight Shooter Publishing: een muziekuitgeverij die hij samen met Top NotchNoah’s Ark en Universal Music heeft opgezet.

Farid is haast vanaf het begin betrokken geweest bij Top Notch, die hij samen met Kees de Koning en Valentine Dekker heeft helpen uitbouwen naar de platenmaatschappij van formaat die het vandaag de dag is. Hij is daar vele jaren verantwoordelijk geweest voor de Artists & Repertoire, en is ondertussen lid van het MT om een vinger aan de pols te houden. Als host en presentator heeft hij radio gemaakt voor veel verschillende programma’s, zoals 3VOOR12XL op 3FM, en Binnenlandse Zaken op Juize.FM/Radio 538. Ook begeleidt hij live talkshows in Pakhuis de Zwijger over met name cultureel ondernemerschap. Farid is ook lid van de Raad van Toezicht van Eurosonic Noorderslag.

Rosa Asbreuk is actrice, theatermaker en zangeres, gevestigd in Amsterdam. In 2014 studeerde ze af aan de Opleiding Theaterdocent van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 2011 was ze betrokken bij de oprichting van de Theatertroep en daar maakt ze sindsdien deel van uit. Ook is ze mede-oprichter en kernlid van Platform Aanvang! dat zich sinds 2019 inzet voor een betere, eerlijkere en meer solidaire cultuursector door middel van gesprek en actie. Daarnaast is ze betrokken bij Theatercafé de Richel in de Nes, een café dat de Theatertroep sinds 2014 uitbaat. Sinds 2021 is ze ook medeoprichter en onderdeel van de Spelersfederatie: een nieuw gezelschap voor de grote zaal met het acteursensemble aan het hoofd. Tevens is ze voorzitter van het bestuur van de Belgische theatergroep De Eenzamen

Jörgen Tjon A Fong is regisseur en curator, en snijdt binnen deze rollen actuele maatschappelijke vraagstukken aan waarbij hij verhalen van vroeger verbindt aan het hier en nu. Jörgen Tjon A Fong is sinds 1 december 2021 directeur van De Kleine Komedie in Amsterdam. 

Na zijn afstuderen aan de Amsterdamse Theaterschool richtte Jörgen Tjon A Fong Urban Myth op. Als vast huisgezelschap van ITA maakt Urban Myth, onder artistieke leiding van Tjon A Fong, muziektheatervoorstellingen, organiseert debatten en produceert voorstellingen van jong talent.

Tjon A Fong voltooide zijn Masters Study Advanced Theatre Practice aan de Universiteit van Londen, en studeerde in 2018 af als curator aan de Universiteit van Salzburg. Hij doceerde aan de Royal Central School of Speech and Drama, Universiteit van Londen en is lid van het kernteam van de ATKA (de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie) van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Als curator werkte hij onder andere mee aan de tentoonstelling in het Amsterdam Museum rondom de omstreden geschiedenis van de Gouden Koets en aan de Slavernijtentoonstelling van het Rijksmuseum.