2 juli 2024

OPROEP: DEEL DE VIDEO #GEENHOGEREBTW

Op 3 juli debatteert de Tweede Kamer met het kersverse nieuwe kabinet over de regeringsverklaring. Dat is hét moment om ons opnieuw uit te spreken tegen de btw-verhoging. Daarom hebben wij samen met bondgenoten uit de sport, media, boeken, horeca en evenementenbranche, een campagnevideo gemaakt. Een campagnevideo om het nieuwe kabinet op te roepen om géén hogere btw door te voeren. Daar belast je immers héél Nederland mee!

De vorige #geenhogerebtw actie wist miljoenen Nederlanders te bereiken. Dat was niet onverdienstelijk. Inmiddels steunt nog maar 20% van de Nederlanders het verhogen van het btw-tarief op cultuur, kunst, creativiteit, sport, boeken, media en logies, aldus het RTL Nieuwspanel. Daarnaast heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een motie aangenomen om zich politiek in te spannen om de btw-verhoging tegen te houden.

Het is belangrijk om het kersverse kabinet te laten zien dat er géén draagvlak is voor hun plan om de btw te verhogen. Daarom vragen wij iedereen om op woensdag 3 juli 2024 onze gezamenlijke campagnevideo te verspreiden.

Om het gemakkelijk te maken delen wij hieronder verschillende voorbeeldberichten voor Instagram, X, Facebook, LinkedIn, YouTube, WhatsApp en TikTok, die je één op één kunt overnemen.

Wij roepen jou en je organisatie op:
→ Download de campagnevideo
→ Deel deze video op sociale media > klik HIER voor de voorbeeldberichten

→ Kijk ook op de website geenhogerebtw.nl
Persbericht 3 juli 2024