5 november 2022

Reactie Kunsten ’92 op niet verlengen cultuurnotaperiode

In een brief van 4 november 2022 aan staatssecretaris Uslu reageert Kunsten ’92 op de brief van de staatssecretaris ‘Subsidieronde cultuur 2025-2028 onder zelfde voorwaarden als voorgaande periode, dd. 19-10-2022. De staatssecretaris heeft besloten tot een nieuwe aanvraagronde voor de periode 2025 – 2028, na uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden om de huidige periode met twee of vier jaar te verlengen. De uitkomst geeft de sector duidelijkheid en dat is belangrijk. Hoewel Kunsten ’92 de voorkeur had voor een ander scenario, hebben wij waardering voor de wijze waarop de staatssecretaris onze argumenten heeft meegewogen daarover in gesprek is gegaan.

Het besluit om aankomende periode een nieuwe aanvraagronde in gang te zetten is begrijpelijk, maar kan ongewenst tot onrust leiden en bewerkelijk uitpakken. Bovendien komt het voornemen van de staatssecretaris om tijdens haar ambtsperiode tot een beter bestel te komen, onder druk te staan. 

In onze brief van 4 november 2022 lichten wij onze zorgen toe en doen wij een aantal voorstellen om deze nadelen te ondervangen. Lees HIER onze brief.