2 januari 2019

Werkconferentie Arbeidsmarktagenda

Naar het nieuwe normaal in de culturele en creatieve sector

LEES HIER ALVAST HET VERSLAG VAN DE WERKCONFERENTIE

GA HIER DIRECT NAAR DE NIEUWE WEBSITE VAN DE FAIR PRACTICE CODE | EN DOE DE QUICKSCAN

Op maandag 21 januari gaan we graag met jou aan de slag tijdens de Werkconferentie Arbeidsmarktagenda in Tivoli|Vredenburg, Utrecht. Samen werken we aan het nieuwe normaal: professionalisering, ruimte voor ondernemerschap en een eerlijke beloning voor al die makers en mogelijk makers, kortom voor iedereen die werkzaam is in de culturele en creatieve sector.

Je hebt wellicht al vaker over de Arbeidsmarktagenda en/of de Fair Practice Code gehoord, maar hoe zit het nou concreet? Of ben je in je eigen organisatie volop bezig met stappen maken, maar ben je benieuwd of anderen tegen dezelfde dingen aanlopen als jij? En misschien was je bij het Paradisodebat en wil je graag zien wat er intussen is gebeurd?

Allemaal goede redenen om op maandag 21 januari naar de Werkconferentie Arbeidsmarktagenda te komen in Tivoli|Vredenburg, Utrecht. We geven je een update waar we staan met de Arbeidsmarktagenda en laten mensen van binnen en buiten reflecteren op de beweging die onze sector maakt. We gaan zeker niet alleen praten, maar ook doen. Minister van Engelshoven zal aanwezig zijn bij de conferentie.

PROGRAMMA
Ontvangst door dagvoorzitter Ruben Maes
Openingsfilm van Yuri Veerman en Bob Mayata
Tafelgesprekken met de ‘aanjagers’ van de agendapunten (deelsessies)
Plenaire sessie
* Spreker: Derk Loorbach over de samenleving in verandering (Loorbach is directeur van Studio DRIFT en hoogleraar sociaaleconomische transities aan de faculteit Sociale Wetenschappen | Erasmus Universiteit Rotterdam)
* Panelgesprekken
Panel 1: Perspectief op de veranderende arbeidsmarkt: de blik van buiten
Deelnemers: Mei Li Vos (Oprichter en bestuurder AVV), Henriëtte Prast (hoogleraar persoonlijke financiële planning aan de Universiteit van Tilburg) e.a.
Panel 2: Wat gebeurt er daadwerkelijk op de vloer: de blik van binnen
Deelnemers: Marene Elgershuizen (Platform voor Freelance Musici), Andreas Fleischmann (Theater de Meervaart) en Kevin de Randamie (Braenworks), Freek van den Bergh (fotojournalist).
Afsluiting
Borrel

PRAKTISCHE INFORMATIE
Maandag 21 januari, van 13.00 – 17.15 uur (+ borrel)
Tivoli | Vredenburg, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht
Meld je HIER aan voor 21 januari.
Je kunt een agendapunt kiezen door de filmpjes in het aanmeldformulier te bekijken.
Bekijk HIER alle filmpjes.
Meer lezen over het ontstaan van de Arbeidsmarktagenda? Dat kan HIER.