16 november 2021

Taskforce: perspectief op herstel en transitie nodig, ook nu het virus blijft

De Taskforce culturele en creatieve sector heeft op maandag 15 november een brief aan de Tweede Kamer gestuurd ten behoeve van het Kamerdebat (dinsdag 16 november, vanaf 15.00 uur) over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Daarin stelt de taskforce dat het weliswaar een opsteker is voor publiek en sector dat theaters, concertzalen, bioscopen en filmtheaters open mogen blijven, maar dat het voor podia en producenten die programmeren zonder zitplaats, voor de festival- en evenementenbranche, en voor dj’s en artiesten die spelen op feesten en in het horeca-circuit ronduit een klap is dat zij opnieuw alles moeten annuleren.

De per 13 november aangescherpte maatregelen plaatsen de culturele en creatieve sector voor aanhoudende grote programmatische, logistieke, financiële uitdagingen en onzekerheid. Het stopzetten van steunpakketten per 1 oktober jl. voor een branche met als kernactiviteit live ontmoetingen en ervaringen is en blijft bijzonder schadelijk.

Daarom pleit de Taskforce culturele en creatieve sector voor noodsteun om de acute gevolgen van de beperkende maatregelen te compenseren én dringt de taskforce erop aan om concrete maatregelen en budget voor herstel en transitie niet langer uit te stellen.

Lees HIER de brief van de taskforce.

Update 16 november, 15.00, voor dit moment alleen ter informatie: zojuist heeft het kabinet een brief aan de Tweede Kamer gestuurd ‘Aanpassingen van het steunpakket in het vierde kwartaal’. Lees HIER de brief van het kabinet.