22 februari 2016

5 verslagen bijeenkomsten Cultuuragenda van de Toekomst

In aanloop naar de komende landelijke verkiezingen organiseerde Kunsten ’92 afgelopen januari en februari een vijftal bijeenkomsten op diverse locaties in het land: in Groningen, Utrecht, Enschede, Rotterdam en Eindhoven. Doel was om met leden, politici, bestuurders, private sector en andere belanghebbenden over onze Cultuuragenda voor de Toekomst te discussiëren en de agenda en bijbehorende lobbystrategie scherp te stellen en van een zo breed mogelijk draagvlak te voorzien.

O.l.v. Thomas van Dalen kon men meepraten over onder andere de volgende vragen: Wat zijn de meest bepalende relevante maatschappelijke trends voor cultuursector? En waarom? Welke beweging moet de sector in uw ogen maken? Wat vraagt dit van instellingen, van de politiek, bedrijfsleven en andere maatschappelijke partners? Wat zijn uw eigen goede voornemens op dit gebied? Wat betekent dit voor de strategie die de belangenvereniging zal moeten varen? En hoe ziet de ideale cultuurparagraaf in de verkiezingsprogramma’s voor de Tweede Kamer eruit?

Op dit moment verwerken wij alle input van deze sessies in onze Cultuuragenda, die in de komende periode zal worden uitgebracht als publicatie met interviews en achtergrondartikelen.

 

Tot die tijd kunt u alvast de vijf verslagen lezen:

Verslag Debat Kunsten 92 GRONINGEN Eurosonic Noorderslag 16 jan 2016
Verslag Debat Kunsten 92 Nieuwe Generatie UTRECHT 26 jan 2016
Verslag Debat Kunsten 92 ENSCHEDE 3 feb 2016
Verslag Debat Kunsten 92 ROTTERDAM 12 feb 2016
Verslag Debat Kunsten 92 EINDHOVEN 19 feb 2016