26 november 2022

Bijeenkomst ‘Crisis… what crisis?’ met o.a. Mart de Kruif

UPDATE: Volg de bijeenkomst ook live via YouTube

Graag nodigen wij onze Vrienden, partners, geïnteresseerden en leden uit voor de openbare bijeenkomst na afloop van de Algemene Ledenvergadering van Kunsten ’92. We hopen jullie allen op 30 november a.s. LIVE te treffen in BAK: basis voor actuele kunst, Utrecht. We beginnen om 15.00 uur met een besloten bijeenkomst voor leden. Om 16.00 uur begint het openbare onderdeel. Wie zich nog niet heeft aangemeld kan dat tot uiterlijk woensdagochtend 30 november 10 uur doen, via de onderstaande knop. 

Openbaar gedeelte: Crisis… What crisis?
De culturele sector vaart in een ‘perfect storm’: energiecrisis, inflatie, nasleep corona, ontwrichte arbeidsmarkt. Hoe wapenen we ons tegen deze uitdagingen? Vanuit welk moreel kompas gaan we deze problemen te lijf? Of is dit helemaal geen crisis, maar juist een transformatie?

Onder leiding van moderator en bestuurslid van Kunsten ’92 Jörgen Tjon a Fong gaan we onderzoeken hoe om te gaan met meervoudige crises. We hebben voormalig luitenant-generaal van de Koninklijke Landmacht Mart de Kruif, bij uitstek expert in het behoud van optimale wendbaarheid en weerbaarheid in crisissituaties, bereid gevonden om met ons mee te denken en ons te inspireren. Zijn er tactieken uit de militaire wereld waar de culturele en creatieve sector van kan leren? Hoe kun je vooruit blijven denken als je nú moet handelen? Deze inzichten nemen we vervolgens mee in de daaropvolgende discussie over de urgenties waar wij op de korte en langere termijn mee worden geconfronteerd.

Ook zal er ruim aandacht zijn voor de nieuwe cultuurnotaronde en de verwachtingen ten aanzien van de herziening van het cultuurbestel. Directeur Erfgoed en Kunsten van OCW, Christianne Mattijssen, licht de recente beleidsbrieven van OCW toe. Covoorzitters Anne Breure en Jeroen Bartelse geven hun visie op actuele situatie in de sector. Er is ruimte voor vragen uit en discussie met de zaal. 

Praktische informatie over het programma en de locatie is hier te vinden.