Aanmelden BNG Bank Erfgoedprijs 2023

Gemeenten kunnen zich tot en met 25 november 2022 aanmelden voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2023: de prijs voor de gemeente die het best met zijn erfgoed* om gaat en daar op inspirerende wijze zijn inwoners bij betrekt. Scroll naar beneden voor het Aanmeldformulier.

De BNG Bank Erfgoedprijs ter waarde van € 25.000 wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor BNG Cultuurfonds en wordt al sinds 2010 jaarlijks uitgereikt. Het thema voor de aankomende prijs is Groen erfgoed.

Elke gemeente kan meedingen naar de BNG Bank Erfgoedprijs 2023, die wordt georganiseerd door het Erfgoedplatform van Kunsten ’92. Met deze prijs willen we goede voorbeelden delen en andere gemeenten inspireren.

Ook dit jaar wordt er om meer focus in het aanmeldings- en selectieproces te brengen weer gewerkt met een thema: Groen erfgoed, een integraal onderdeel van onze landschappen en leefomgeving. Lees hieronder meer over wat we precies met groen erfgoed bedoelen.

Hoe werken de aanmeldingen?

Gemeenten kunnen zichzelf aanmelden door via het onderstaande aanmeldformulier een korte toelichting te geven waarom uw gemeente de beste erfgoedgemeente is. het is ook mogelijk om als organisatie of als persoon een gemeente voor te dragen, dat kan via hetzelfde formulier. De sluitingsdatum voor aanmeldingen is november 25 aanstaande.

Denk jij dat jouw gemeente in aanmerking zou kunnen komen voor de prijs? Lees dan hieronder de criteria en het thema goed door, en vul het formulier in! Neem bij vragen contact op via info@kunsten92.nl .