13 juli 2021

Brief taskforce aan Kamer voor coronadebat 14 juli 2021

Voor het Tweede Kamerdebat op 14 juli 2021 over de ontwikkelingen rondom het coronavirus, vraagt de Taskforce culturele en creatieve sector in een brief met klem aandacht van de Kamerleden voor de desastreuze gevolgen – voor met name festivals, evenementen en (pop)podia – van de in de persconferentie van afgelopen vrijdag aangekondigde nieuwe maatregelen

Deze maatregelen grijpen niet alleen in op de plekken waar het mis is gegaan. Juist de culturele en creatieve sector heeft vanaf de eerste lockdown vorig jaar laten zien dat met zorgvuldig ontwikkelde protocollen ook bij hogere besmettingsniveaus veilig bezoekers kunnen worden ontvangen. En de resultaten van de testactiviteiten van Fieldlab Evenementen tonen aan dat het veilig is om onder bepaalde condities publiek bij binnen- en buitenlocaties welkom te heten. 

In de brief wordt een dringend beroep op de Kamerleden gedaan om het kabinet te verzoeken de getroffen organisaties en daarbij in het bijzonder de werkenden in de sector financieel te steunen en duidelijkheid te verschaffen. Nu voor het tweede jaar achter elkaar opnieuw een festival- en evenementenseizoen geen doorgang dreigt te vinden, staat deze vitale sector letterlijk op omvallen. Dat laatste zou ook alle steun die tot nu toe verleend is overbodig maken.