6 mei 2024

STEM NU! Publieksprijs BNG Bank Erfgoedprijs 2024

Welke genomineerde gemeente verdient volgens jou de Publieksprijs voor Beste Erfgoedgemeente 2024? Is dat ApeldoornNieuwegein of Nijmegen?

Klik op de button om meer te lezen over de genomineerde gemeenten en om te stemmen op de gemeente die volgens jou de Publieksprijs moet winnen! Lees hier meer over de genomineerde gemeenten en breng vóór zaterdag 1 juni je stem uit!

De BNG Bank Erfgoedprijs 
De BNG Bank Erfgoedprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met het beste erfgoedbeleid. Met deze prijs ter waarde van €25.000 willen we goede voorbeelden delen van gemeenten die goed met hun erfgoed omgaan. Zo kunnen we andere gemeenten inspireren. De prijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 en hoofdsponsor is BNG Cultuurfonds

In 2024 is het thema van de prijs Post 65-erfgoed. Hoe wordt erfgoed van na 1965 binnen gemeenten gewaarborgd en bewaard? Is er sprake van trots of waardering? En hoe worden inwoners betrokken bij de vraag welke gebouwen, complexen of objecten in hun omgeving bewaard moeten blijven voor de toekomst?  De genomineerde gemeenten zijn Apeldoorn, Nieuwegein en Nijmegen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Erfgoedsymposium op 6 juni 2024 in de gemeente Weert.

Meld je hier aan voor het Erfgoedsymposium en wees erbij wanneer de winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2024 en de Publieksprijs bekend worden gemaakt!

De Publieksprijs 
Ook het publiek kan stemmen op de genomineerde gemeente die volgens hen het beste omgaat met haar Post 65-erfgoed. Aan deze prijs is geen geldprijs verbonden, maar hij kan desalniettemin van grote waarde zijn, zoals eerdere winnaars van de publieksprijs kunnen beamen.

Stemmen
Klik op de button om meer te lezen over de genomineerde gemeenten en om te stemmen op de gemeente die volgens jou de Publieksprijs moet winnen! Is dat ApeldoornNieuwegein of Nijmegen?

STEM NU VOOR DE PUBLIEKSPRIJS