Opzet campagne #geenhogerebtw!

EMBARGO TOT MAANDAG 3 JUNI 6.00 UUR

Wat gaat er gebeuren?

Maandag 3 juni start vanuit de cultuur, sport, horeca, boeken- en mediasector een grootschalige campagne om stelling te nemen tegen de btw-verhoging.

  • Maandag 3 juni verschijnen in alle landelijke (en veel regionale) bladen paginagrote advertenties waarin we aandacht vragen voor de consequenties van een hogere BTW. De desbetreffende kranten zijn: de Telegraaf, Algemeen Dagblad (inclusief regio), NRC, FD, Volkskrant, Trouw, Parool.
  • Maandag 3 juni gaat een eenvoudige landingspagina live ‘geenhogerebtw.nlwaar de kernboodschap van de campagne, campagnemateriaal, alle deelnemende partijen en Q&A’s te vinden zijn.
  • Naast de advertenties in de kranten en social media-uitingen, wordt maandag 3 juni ook een gezamenlijk persbericht verstuurd vanuit deze brede coalitie. Het persbericht is nog in de maak.
  • Alle organisaties die meedoen, roepen hun leden/achterban op om de actie massaal te delen op sociale media en andere kanalen.


Visuals


Klik HIER voor alle uitingen om te gebruiken op sociale media.

Wij vragen jou als bondgenoot om op maandag 3 juni op sociale media aandacht te vragen voor de campagne. Wij hebben afbeeldingen klaar staan voor LinkedIn, X, Instagram en Facebook.

Hoe meer organisaties en mensen zich tegelijk laten horen, hoe sterker de boodschap. Door samen te werken gaan we proberen om de btw-verhoging van tafel te krijgen.

Handelingsperspectief

Wij vragen het publiek bijvoorbeeld om één van de deelnemende kranten te kopen, de paginagrote advertentie uit te knippen en deze op te hangen. Ook vragen wij het publiek om een selfie te nemen van zichzelf met de krantenadvertentie onder de hashtag #geenhogerebtw!
Op de landingspagina van de website delen wij linkjes van externe petities die in omloop zijn. Wij initiëren niet zelf een petitiepagina of iets soortgelijks.


Kernboodschap:

Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee.

De voorgenomen btw-verhoging is een extra belasting op jouw cultuur, sport, horeca en media. Het is een extra belasting op je kostbare vrije tijd, op je nieuwsgierigheid, op het toejuichen van je favoriete voetbalteam, op het boek dat je wilt lezen, op je schilderij aan de muur, op je fanfare in de buurt, op een hotelovernachting in het land, op het tijdschrift in de trein, op de sportschool in de wijk, en op de krant die je op de hoogte houdt van de wereld om je heen

Spreek je uit: geenhogerebtw.nl

#geenhogerebtw!

Vervolg

We willen de verhoging van het btw-tarief blijvend op de agenda houden komende weken. Na maandag 3 juni zijn wij voornemens enkele acties te organiseren om deze boodschap blijvend te verspreiden. Wij moedigen na maandag 3 juni alle bondgenoten aan een eigen spin-off uit te zetten op de campagneboodschap. Bijvoorbeeld:  Geen hoge btw. Je belast er kickboksers mee. Of. Geen hoge btw. Je belast er de Toppers mee. Et cetera.

Let op, belangrijk!

Niet delen vóór maandag 3 juni. Wij willen gezamenlijk naar buiten.