Taskforce culturele en creatieve sector

Op donderdag 12 maart 2020 kondigde het kabinet aan  dat ‘alle evenementen, bijeenkomsten met meer dan 100 personen in heel Nederland worden afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, etc’. De maatregelen gingen diezelfde dag om 18.00 uur in. Deze boodschap tijdens de persconferentie had veel afgelastingen van voorstellingen en bijeenkomsten tot gevolg en betekende voor vele culturele organisaties dat zij hun deuren moesten sluiten.

Kunsten ’92 heeft direct nadat op 12 maart een motie in de Tweede Kamer was aangenomen voor steun aan de culturele sector een taskforce opgericht met de koepels: Creatieve CoalitieFederatie Creatieve IndustrieFederatie Cultuur, het Erfgoedplatform en Kunsten ’92. Later toegevoegd zijn de VVTP (Vereniging Vrije Theater Producenten), de VVEM (Vereniging van Evenementenmakers), NAPA (audiovisuele producenten), de Federatie Auteursrechtbelangen,  De Zaak NuENCOREPlatform ACCT en de Popcoalitie. Ook vertegenwoordigd is de Alliantie van Evenementenbouwers. Omgekeerd neemt de taskforce deel aan deze evenementenalliantie.

De taskforce beschrijft in samenspraak met de diverse partijen, bestuurders, Kamerleden en overheden de sectorspecifieke problematiek, inventariseert de financiële schade op de kortere en de langere termijn en ontwikkelt voorstellen voor de ondersteuning van de cultuursector. Eenmaal per 2 weken (tot zomer 2020 eenmaal per week) vergadert de taskforce per zoom, onder voorzitterschap van Jan Zoet, voorzitter van Kunsten ’92.

Contact met de taskforce
Via het mailadres heleen@kunsten92.nl

Actuele berichten: Taskforce CCI