Publieksprijs BNG Bank Erfgoedprijs 2024

Welke genomineerde gemeente moet volgens jou de Publieksprijs voor Beste Erfgoedgemeente 2024 winnen? Is dat Apeldoorn, Nieuwegein of Nijmegen?

Lees onder het gele blok meer over de gemeenten en stem!

De stemperiode loopt van 6 mei tot 1 juni. De winnaar van de Publieksprijs wordt samen met de winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs bekend gemaakt tijdens het Erfgoedsymposium in Weert op 6 juni.

Publieksprijs BNG Bank Erfgoedprijs 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Welke genomineerde gemeente moet volgens u de Publieksprijs voor Beste Erfgoedgemeente 2024 winnen?*
(De genomineerde gemeenten staan in alfabetische volgorde)
Per e-mailadres kan één keer gestemd worden.

De BNG Bank Erfgoedprijs 
De BNG Bank Erfgoedprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met het beste erfgoedbeleid. Met deze prijs ter waarde van €25.000 willen we goede voorbeelden delen van gemeenten die goed met hun erfgoed omgaan. Zo kunnen we andere gemeenten inspireren. De prijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 en hoofdsponsor is BNG Cultuurfonds

Het thema van de BNG Bank Erfgoedprijs 2024 is: Post 65-erfgoed. De gemeenten Apeldoorn, Nieuwegein en Nijmegen zijn genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2024.

Op 6 juni wordt tijdens het Erfgoedsymposium in Weert de winnaar bekendgemaakt. Het evenement duurt van 10.00 tot 17.00 en bestaat uit verschillende onderdelen.