18 januari 2018

Doe mee en meld je aan! Verkiezingsconferentie Cultuur & Gemeenten 2 feb 2018

Grijp nu de gelegenheid aan om over urgente vraagstukken op het gebied van kunst en cultuur in gesprek te gaan met burgemeesters en wethouders. Mis dit (tot nu toe enige) landelijke cultuurdebat op 2 februari in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen niet!

Met sprekers als Commissaris van de Koning in Fryslân Arno Brok, burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone, en creatief gangmaker van het eerste uur van Leeuwarden Culturele Hoofdstad Sjoerd Bootsma. En een prominente rol voor de in ruimen getale aanwezige burgemeesters en cultuurwethouders uit verschillende landsdelen. Liefhebbers kunnen na afloop kennismaken met enkele highlights van LF2018, via arrangementen tegen gereduceerde prijs.

Kunst, cultuur en erfgoed kunnen de lokale eigen kracht van de gemeente naar voren halen. Welke dilemma’s komen daarbij kijken? Op welke manier kan een gemeente zich onderscheiden, wat maakt een gemeente aantrekkelijk? Deze vragen zijn het vertrekpunt van de Verkiezingsconferentie Cultuur & Gemeenten die Kunsten ’92 op vrijdag 2 februari 2018 in Leeuwarden organiseert in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen.

Met de doelgroep van deze bijeenkomst – bestuurders, politici, ambtenaren, uitvoerenden, makers, kunstinstellingen, cultuurfondsen, kunsthogescholen, bedrijven, erfgoedinstellingen en cultuureducatie-professionals – beantwoorden we in verschillende sessies vragen op het gebied van regionalisering, arbeidsmarkt, participatie, atelierbeleid, cultuureducatie en omgevingsvisie. Klik voor meer informatie over alle deelsessies.

Organisatie is in handen van Kunsten ’92, in samenwerking met Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, Gemeente Leeuwarden, VNG, LKCA, European Cultural Foundation, en de Federatie Cultuur. Onder leiding van Ruben Maes.

Informatie
Datum: 2 februari 2018
Locatie: Leeuwarden | De Harmonie | Ruiterskwartier 4 | klik voor route
Toegang conferentie: Gratis
AANMELDEN: LINK

Voorlopig Programma
10.00 uur Inloop
10.30 uur Start conferentie
*Opening door Commissaris van de Koning van Fryslân Arno Brok
*Keynote door Sjoerd Bootsma (Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018)
*Wethouderspanel plenair
*Lunch in foyer
*Deelsessies. Aan oplossingen werken op het gebied van onder andere cultuureducatie, leefbaarheid, arbeidsmarkt, broedplaatsen, regionalisering, etc. Meer INFO
*Burgemeesterspanel plenair
15.30 uur Einde Afsluiting door burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone
Aansluitend Borrel

DE ARRANGEMENTEN ZIJN VOLGEBOEKT, OMDAT DE VOORSTELLINGEN MARIJKE MUOI OM 19 u EN OM 21 u ZIJN UITVERKOCHT.

VERVALLEN. Na afloop bestaat de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief gebruik te maken van:
Een arrangement van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 met diner bij eetcafé Spinoza en de bijzondere locatievoorstelling Marijke Muoi (om 19 uur in de Grote Kerk);
Of een uitgebreider arrangement met na bovengenoemd diner en voorstelling ook nog een overnachting en de volgende dag de tentoonstelling Mata Hari in het Fries Museum

8 reacties

  1. Reeds per mail beantwoord, nu ook even hier: aan de conferentie zijn geen kosten verbonden. Aan een van de arrangementen na afloop van de conferentie zelf wel.

 1. Beste organisatoren,
  Staat het thema ‘cultuurfinanciering’ ook op de agenda?
  Zo ja, dan zouden wij daar wellicht met de regionale cultuurleningen inhoudelijk iets in kunnen betekenen.
  Groet,
  Roelof Balk
  Fonds Cultuur+Financiering

  1. Aan het thema cultuurfinanciering zelf wordt geen deelsessie gewijd, maar regionale cultuurleningen kunnen zeker aan de orde worden gesteld tijdens de deelsessie die over de kracht van de regio gaat. Sluit daar evt bij aan.

 2. Beste organisatie,

  Komt er nog een concreter, uitgewerkter programma met ook de breakout sessies beschreven? Nu is het moeilijk inschatten of het de reis van 3,5 uur waard is.

  Met vriendelijke groet,

  Warner Werkhoven

 3. Beste organisatoren

  Zeist zou graag een rol vervullen in het debat en de conferentie. Zeker nu er de komende jaren met de nieuwe Cultuurvisie, Zeist kans- en cultuurrijk fors (+25%) extra wordt geïnvesteerd in basisinfrastructuur, platforms, erfgoed, kunst, cultuur, (culturele) evenementen en media-aanbod. Kunnen we afstemmen? Groet Gerard Bunnik 0654272970 G.bunnik@zeist

 4. Lift aangeboden. Ik rijd vrijdagmorgen om 8 uur uit Utrecht naar leeuwarden, en ‘s avonds na de voorstelling terug. Ik heb drie plekken over in de fiat. Ik deel graag. Laat weten of je mee wilt rijden op 06-24624898

Reacties zijn gesloten.